Statybininkams ant kulnų lipa šildymo sezono pradžia

renovacija darbaiŠakių rajone įsibėgėja daugiabučių namų renovacijos antrojo etapo projektai, tačiau daugiabučių namų gyventojai nerimauja, ar statybininkai suspės iki šildymo sezono pradžios užbaigti visus svarbiausius darbus.
 
Nuotr. Daugiabučių namų gyventojai baiminasi, kad rangovinės organizacijos statybininkai nespės iki pirmųjų šalčių užbaigti pagrindinių renovacijos darbų.
 
Kiekvieną savaitę prie modernizuojamų daugiabučių namų Šakiuose vyksta gamybiniai pasitarimai, kurių metu gyventojai rangovams gali pateikti visus jiems rūpimus klausimus. Šildymo sistemos atnaujinimo darbų terminai ypač rūpi Šaulių g. 18, Vytauto g. 21, V.Kudirkos g. 102 ir 102 B bei V.Kudirkos g. 70 daugiabučių namų gyventojams. Griškabūdžio g. 32 name apskritai naikinama centralizuota namo šildymo sistema, visuose butuose įrengiant vietinius gamtinių dujų katilus. Kaip pastebi UAB „Šakių vandenys“ atstovai, darbus vykdantys statybos darbų rangovai gyventojams garantuoja, kad naują šildymo sezoną šiuose namuose jau veiks visiškai atnaujinta butų šildymo sistema. Griškabūdžio g. 32 namo  gyventojų butuose jau praktiškai baigti dujinių katilų montavimo darbai, iš esmės pertvarkyta visų butų šildymo sistema ir visi privalomi darbai derinami su AB „Lietuvos dujos“. Čia darbus vykdo rangovų organizacija, UAB „Statybų vizija“ bei jiems talkinantys šakiečiai statybininkai. Darbams vadovauja šakietis Valdas Savukaitis. Tikimasi, kad atlikus namo atnaujinimo darbus ir įrengus kiekvieno buto vietinį šildymo šaltinį, bus išspręstos įsisenėjusios problemos. Šis daugiabutis bendrovei „Šakių šilumos tinklai“ kasmet nešdavo nemažų nuostolių.
 
Ne visi pažadai bus ištesėti

Šildymo sistemos pertvarkymo darbai iš esmės jau baigiami V.Kudirkos g. 102 bei 102 B daugiabučiuose namuose. Šių objektų pagrindinis darbų rangovas yra UAB „Elsis TS“. Rangovas ir konkrečius darbus atliekančių padalinių specialistai žada, kad šildymo sistemos pertvarkymo darbai iki spalio 20 dienos bus baigti ir  V.Kudirkos g. 70 daugiabučiame name. Daugiabučių namų renovacijos projektus rajone administruojančios bendrovės „Šakių vandenys“ administratorius Darius Mikelionis neslepia, kad problemų dėl rangovų darbo tempų kyla vis daugiau. Pastaruoju metu ėmė strigti namų fasado apšiltinimo darbai (rangovo atstovų teigimu, trūksta darbo jėgos), kilo problemų dėl ne itin sparčiai ir ne visuomet kokybiškai ir kultūringai atliekamų elektros instaliacijos pertvarkymo darbų. Butų šeimininkai gamybinių pasitarimų metu kaskart turi ir daugiau įvairių priekaištų ir pastabų. Ypač daug problemų kelia smarkiai vėluojantys V.Kudirkos g. 70 namo atnaujinimo darbai. Nors rangovas dar pavasarį žadėjo šį objektą pradėti anksčiausiai, tačiau darbai buvo pradėti tik rugsėjo pirmomis dienomis. Pagal projektą šiame daugiabutyje reikia atnaujinti 36 butų namo šildymo sistemą, pakeisti nepakeistus langus, apšiltinti ir naujai uždengti namo stogą, apšiltinti namo fasadą. Kaip buvo žadėta, pirmiausia darbai prasidėjo nuo šildymo sistemos atnaujinimo – senoji vienvamzdė sistema keičiama į naują dvivamzdę, namo gyventojų pageidavimu visiškai renovuojamas ir šilumos punktas. „Tačiau šie darbai – tik maža dalis numatytų atlikti darbų. Dalis jų, panašu, šiemet bus neįgyvendinta – tiesiog fiziškai neįmanoma žiemos sąlygomis atlikti fasado apšiltinimo darbų. Tikimės, kad iki stipresnių šalčių „Elsis TS“ su savo partneriais sugebės pakeisti nekeistus namo langus bei apšiltins stogą. Svarbu, kad šią žiemą namo gyventojai bent iš dalies pajustų namo atnaujinimo  naudą“,- sakė UAB „Šakių vandenys“ atstovas D. Mikelionis.

Dėl vis labiau ryškėjančių problemų ir UAB „Elsis TS“ objektuose vėluojančių darbų bendrovės  „Šakių vandenys“ administracija raštu kreipėsi į Šakių rajono savivaldybės vadovus, VšĮ „Būsto energijos taupymo agentūra“, Aplinkos ministerijos viceministrę Daivą Matonienę bei generalinio darbų rangovo vadovybę.

 
Būsto energijos taupymo agentūros žiniomis, vien per 9 šių metų mėnesius Lietuvoje pradėti atnaujinti 557 daugiabučiai gyvenamieji namai. Šiuo metu iš viso rangos darbai pradėti 706 daugiabučiams atnaujinti, dėl 324 namų vyksta rangos darbų konkursai, daugiau nei dėl 100 daugiabučių artimiausiu metu bus paskelbti konkursai. Iš daugiau kaip 700 pasirašytų rangos darbų sutarčių daugiau kaip 500 projektų įgyvendina pačios savivaldybės.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.