Rajono gyventojai neabejingi ukrainiečių nelaimei

labdara ukrainaiJau trečia savaitė Lietuvos „Caritas“ renka humanitarinę pagalbą Ukrainos žmonėms. Į ją aktyviai įsitraukė ir mūsų rajono gyventojai. Pasak Šakių „Carito“ vadovės Aurelijos Bublaitienės, žmonės daugiausiai aukoja šiltus drabužius, batus ir pledus.
 
Nuotr. Šakių „Carito“ vadovė A. Bublaitienė patikino, kad labdaros yra sunešta tiek daug, jog beveik nėra kur dėti.
 
Praėjusią savaitę Šakių „Carito“ patalpos buvo sausakimšos nuo suaukotų daiktų Ukrainos gyventojams. Šakių parapijiečius suvienijo bendras tikslas - surinkti reikalingų daiktų ir lėšų, kurios padėtų nukentėjusiems nuo karo ukrainiečiams išgyventi artėjančią žiemą. Mat iš kolegų Ukrainos „Carito“ organizacijos buvo gauta didelį nerimą kelianti informacija apie sudėtingą padėtį, kurioje atsidūrė ukrainiečiai ir jų šeimų nariai, nukentėję nuo karinių veiksmų, priversti tapti pabėgėliais savo šalyje.

Atsiliepdami į pagalbos prašymus ir reikšdami savo solidarumą su kenčiančiaisiais Ukrainoje, rajono gyventojai noriai įsitraukė į humanitarinės pagalbos rinkimo akciją. A. Bublaitienė patikino, kad labdaros yra sunešta tiek daug, jog beveik nėra kur dėti. Prie įėjimo į patalpas stovėjo daugiau nei dešimt maišų, prikrautų šiltų drabužių, batų, pledų. „Gerai, kad jau iš Lietuvos „Carito“ gavome žadėtas dėžes, į kurias supakuosime žmonių suneštus daiktus ir galėsime išsiųsti į Vilnių, - pasakojo akcijos koordinatorė. – Žinoma, reikės dar viską peržiūrėti ir atrinkti pagal pateiktą reikalingiausių daiktų sąrašą. Maisto produktų Šakių parapijiečiai aukojo labai mažai. Tad jų nuspręsta nupirkti už likusius nuo kalėdinės labdaros pinigus.“

Laikinai einanti Griškabūdžio bendruomenės centro pirmininkės pareigas Agnė Paškauskienė informavo, kad jų bendruomenė atskirai surinko ir perdavė Ukrainos žmonėms 30 maišų šiltų drabužių bei keletą dėžių maisto konservų. Akcija vykdoma visose rajono parapijose. Žmonės kviečiami aukoti tik pačius reikalingiausius daiktus, kurių sąrašą pateikė Ukrainos „Caritas“ - šiltų drabužių (megztukų, liemenių, striukių, kepurių, šalikų, pirštinių, kojinių), žieminių batų (vyriškų, moteriškų, vaikiškų), šiltų antklodžių ir miegmaišių, konservuotų maisto produktų (mėsos, žuvies, sutirštinto pieno ir kt. konservų, aliejaus), sauskelnių (įvairių dydžių suaugusiems ir vaikams). Primename, kad aukojami daiktai turi būti nauji arba labai geros kokybės.

Su krikščioniška meile artimui ir visa širdimi dar galite kiekvienas prisidėti prie pagalbos teikimo šiuo metu didelius nepriteklius kenčiantiems Ukrainos žmonėms. Akcija truks iki lapkričio 10 dienos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.