Socialinių paslaugų centras pavasarį pasitiko naujose patalpose

soc paslaugu centrasAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Balandžio trečią dieną bus aštuoneri metai, kai Šakiuose gyvuoja Socialinių paslaugų centras, kuriam vadovauja Vilma Bielskienė. Iki vasario mėnesio pabaigos šis centras savo veiklą vykdė Šakiuose, Gimnazijos gatvėje esančiose patalpose, o pavasarį pasitiko persikeldami į Girėnuose esantį buvusį Zanavykų muziejaus pastatą.
 
Nuotr. Jau aštuonerius metus Šakiuose veikiančio Socialinių paslaugų centro darbuotojai nepaprastai džiaugiasi persikėlę į naujas patalpas.
 
Atvykus į Socialinių paslaugų centrą, dar visos patalpos kvepia dažais, o darbuotojų veidus puošiančios šypsenos lengvai išduoda, jog įvykusios permainos pakeitė jų visų gyvenimus. „Tikrai neapsakomai džiaugiamės persikėlę į šį pastatą. Galbūt patalpos iš pradžių atrodė ne itin gražios, reikalaujančios remonto, bet, įdėjus daug darbo ir pastangų, viską galima išspręsti ir, manau, kad mums, su darbus atlikusių darbuotojų didžiausia pagalba, kuriems esu be galo dėkinga, tai padaryti pavyko kuo puikiausiai“,- mintimis dalijosi Socialinių paslaugų centro direktorė.
 
Žmonės gėdydavosi pasakoti apie problemas

V. Bielskienė ypač džiaugiasi, jog nuo šiol visos socialinės darbuotojos, sekretorė-kasininkė, buhalterė turi atskirus kabinetus, nebereikia visoms glaustis ankštose patalpose, kaip buvo iki šiol. Kaip teigė pačios darbuotojos, tai naudinga ne tik joms, bet ir į paslaugų centrą atvykusiems žmonėms. „Kartais pagalbos ieškoti atėjęs žmogus nenori savo bėdų, gyvenimo sąlygų ir kitų dalykų pasakoti girdint kitiems darbuotojams, todėl būdavo ir tokių situacijų, kai reikėdavo prašyti direktorės, kad leistų su atvykusiu asmeniu pasikalbėti jos kabinete. O nuo šiol, kai kiekviena turime atskirus kabinetus, tokių problemų nebekyla, žmonės gali laisvai pasakoti apie ištikusias bėdas“,- teigė viena iš socialinių darbuotojų.

Socialiniame centre buhaltere dirbanti Indrė Jančaitytė taip pat labai džiaugiasi, jog turi atskirą kabinetą, nes jos darbas itin atsakingas. „Mano darbas tikrai įtemptas. Kai dirbome senose patalpose, dažnai kitų žmonių pokalbiai mane išblaškydavo, būdavo - pameti skaičių ir visą darbą tekdavo atlikti iš naujo, o dabar viskas kitaip“,- šyptelėjo mergina.
 
Centre - didelė salė ir poilsio zona

Pasak V. Bielskienės, dar viena džiugi naujiena ta, jog centras nuo šiol turi didžiulę salę, kurioje bus galima organizuoti visų 66 centro darbuotojų pasitarimus ir kitus renginius. „Anksčiau, kai norėdavome suorganizuoti bet kokį pasitarimą ar kitą renginį, tekdavo tai daryti Šakių viešosios bibliotekos salėje, o štai dabar turime savo patalpas“,- džiaugsmo neslėpė direktorė.

Poilsio zona – dar viena vieta, kuria nuo šiol gali džiaugtis Socialinių paslaugų centro darbuotojai. „Tokia vieta privalo būti visose įstaigose. Turime dvi kavos pertraukėles, kurių metu anksčiau merginoms kavą gerti tekdavo prie darbo stalo, o juk tai nėra nei patogu, nei saugu – vieną kartą taip nukentėjo ir kompiuteris“,- prisiminimais dalijosi direktorė.
 
Planuose – papildomas įėjimas ir didesnė aikštelė

Patalpos, kuriose nuo šiol savo veiklą vykdys Socialinių paslaugų centras, nėra pritaikytos neįgaliesiems, todėl, kaip teigė centro direktorė, šios problemos sprendimui jau yra paruošti visi reikalingi dokumentai ir informacija, ir jau visai netrukus turėtų atsirasti specialus keltuvas neįgaliesiems sėdintiems vežimėlyje. Taip pat bus įrengtas įėjimas į pirmame aukšte esančias patalpas, kuriose sudėtos visos techninės priemonės (neįgaliųjų vežimėliai, ramentai), kad, prireikus apsižiūrėti šias priemones, žmonės galėtų iškart patekti į reikiamas patalpas.

Kaip pasakojo V. Bielskienė, vienintelis dalykas, kuris neramina – nedidelė stovėjimo aikštelė prie Socialinių paslaugų centro. „Tikrai reikės spręsti šią problemą, nes vien darbuotojų bei centro automobiliai užima daug vietos, o kur tuomet automobilius statyti žmonėms atvykusiems į centrą? Taip pat norėtųsi bent dvi automobilių stovėjimo vietas skirti neįgaliesiems“,- pasakojo direktorė. Už Socialinių paslaugų centro pastato yra jam priklausantis gan didelis plotas, kuriame kuo puikiausiai būtų galima įrengti dar vieną stovėjimo aikštelę, tuomet vietos automobilių statymui tikrai pakaktų. Kaip teigė V. Bielskienė, ten ateityje ir turėtų atsirasti aikštelė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.