Nors laimėjo, bet rezultatai neapčiuopiami

Barzdų bendruomenė jau keleri metai ieško teisybės, kad jų parengtą projektą Socialinė apsaugos ir darbo ministerija (SADM) svarstytų iš naujo. Atrodo, žalia šviesa užsidegė: Vyriausioji administracinių ginčų komisija konstatavo, kad SADM, skirdama lėšas barzdiškių projektui, elgėsi neobjektyviai.

Priminsime, kad dar 2016 m. Barzdų bendruomenės centras, vadovaujamas Ilonos Leleivienės, parengė projektą ir iš SADM prašė paramos treniruokliams, aplinkos sutvarkymui bei paskaitoms, skirtoms atskirčiai mažinti. Tačiau vietoj prašomų 12 tūkst. eurų gavo 1 tūkst. 49 eurus medelių sodinimui ir cementui, kurio būtų reikėję treniruoklių įtvirtinimui (jiems pinigų neskirta). Tuomet Barzdų bendruomenės centras kreipėsi į Vyriausiąją administracinių ginčų komisiją, kuri nusprendė, kad ministerija, skirdama lėšas, elgėsi neobjektyviai, buvo pažeistos kai kurios nuostatos ir rekomenduota projektą svarstyti ir paramą skirti iš naujo. Nesulaukęs jokio sprendimų iš SADM, bendruomenės centras kreipėsi į teismą su skundu, kuriame vienas iš prašymų buvo įpareigoti ministeriją pripažinti, kad projektas „Barzdų bendruomenės veiklos centro stiprinimas“ yra tinkamas finansuoti bei jam įgyvendinti skirti visą prašomą sumą (11 tūkst. 998 eurus).
 
Vilniaus apygardos administracinis teismas 2017 m. balandžio 20 d. sprendimu pareiškėjo skundą tenkino iš dalies, bet svarbiausia – įpareigojo ministeriją iš naujo išnagrinėti projekto tinkamumą finansuoti.

Šį sprendimą SADM apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Šio teismo teisėjų kolegija šių metų kovo 28 d. nutarė Vilniaus apygardos administracinio teismo 2017 m. balandžio 20 d. sprendimą palikti nepakeistą, o atsakovo, SADM apeliacinį skundą atmesti.

Pasiteiravus Barzdų bendruomenės centro pirmininkės I. Leleivienės, ar ledai šuo metu nors kiek pajudėjo, ši patvirtino, kad SADM kol kas tyli.

„Administracinio teismo sprendimas yra neskundžiamas ir ministerija turi jį įvykdyti. Tačiau iš ministerijos nei jokio rašto, nei skambučio kol kas nesulaukėme. Galbūt priimtume kažkokį susitarimą, kuris būtų priimtinas abiem pusėms. Skambinau pati, bet nuo vieno darbuotojo siuntinėjo pas kitą“, – kalbėjo I. Leleivienė.

Prisimindama visą šitą ginčų su SADM maratoną ji pasakojo, kad dar prieš visus teismus buvo nuvykusi į ministeriją, valdyba buvo apsitarę rašytis Taikos sutartį tuomet, jei būtų skirta keturi tūkstančiai, tačiau jai pasiūlė pasirašyti po tuo pačiu 1 tūkst. 49 eurų projektu.

„Juk mūsų tikslas nėra kelti kažkokį triukšmą. Mes norime, kad su mumis ministerija elgtųsi žmoniškai ir vykdytų teismo sprendimą. Dar šiek tiek iš ministerijos lauksime žinių, o jei ne, kreipsimės į antstolius“, – tvirtino I. Leleivienė.

Kreipėmės į SADM su klausimu, ar jie iš naujo nagrinės Barzdų bendruomenės projekto tinkamumą. Ministerijos atstovė Eglė Samoškaitė atsakė, kad šiam tikslui bus sudaryta komisija, kuri ir nutars, kaip geriausiai įgyvendinti teismo sprendimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.