Su nauja šildymo įranga bus ir šilta, ir jauku

slavikai radiatoriai
Slavikų seniūnas Valdas Dumčius (dešinėje) rodo, kaip gerai šildo naujai įrengti radiatoriai, o administracijos direktorius Dainius Grincevičius prisimena, kad anksčiau seniūnijos salėje žiemą buvo iš tiesų labai šalta. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Nuo šios savaitės Slavikų administracinėse patalpose bus jaukiau ir šilčiau – čia baigta įrengti nauja santechnika, dėl kurios bus šilčiau pačiuose kabinetuose, be to, atsiras ir karštas vanduo, ko anksčiau seniūnijoje nebuvo.

Praėjusių metų pabaigoje buvo nuspręsta, jog reikia skirti kelis tūkstančius Slavikų seniūnijos senos santechnikos atnaujinimui. Seniūnas Valdas Dumčius ėmė dairytis, kur įsigyti santechninės įrangos, nes seniūnijos pastate verkiant reikėjo keisti senus radiatorius, vamzdyną, galų gale įsirengti vandens šildytuvą.

„Situacija buvo prasta – radiatoriai šildė tik apie save, patalpose buvo šalta, karšto vandens iš viso neturėjome. Salėje buvo grindinis šildymas, iš kurio vamzdžių išbėgdavo vanduo, reikdavo juos pripildyti, buvo nuolat šalta“, – aiškino Slavikų seniūnas.

Anot V. Dumčiaus, visą reikalingą medžiagą seniūnija nusipirko dar praėjusių metų pabaigoje išleisdama tam 8 tūkst. 600 eurų, tačiau didžiausias iššūkis buvo surasti, kas atliks darbus, nes šios srities specialistai yra labai užimti ir darbo jiems netrūksta netgi per karantiną.

„Šiaip ne taip suradome iš Kauno, kas darys tuos darbus, bet jie irgi labai užsiėmę, tad darbus atliko etapais – pirma pajungė vieną pastato pusę, paskui kitą, o per pačius šalčius mano kabinete teko šildytis elektriniu šildytuvu, nes kitaip buvo neįmanoma“, – prisimena V. Dumčius.

Pasak seniūno, nauji radiatoriai dabar sudėti visuose kabinetuose, o salėje nupirkti truputį brangesni, keraminiai radiatoriai, kad geriau apšildytų didesnį plotą. Be radiatorių, pakeistas ir naujai išvedžiotas visas šildymo vamzdynas. Keletas senų radiatorių suvedžiota ir pastato rūsyje, kur lig šiol jokio šildymo nėra buvę, o jo sienos rasodavo ir traukdavosi šarma, kai tik pašaldavo. Be šių darbų, dar tie patys darbininkai su seniūnu yra sutarę, jog įrengs seniūnijoje ir naują vandens šildytuvą, kurio iki šiol išvis nebuvo ir naudotis tekdavo tik šaltu vandeniu. Be to, sutarta, jog santechnikos specialistai patvarkys ir patobulins seniūnijos kietojo kuro katilą. Pirminiu skaičiavimu, visi santechnikos darbai seniūnijai atsieis 4 tūkst. 255 eurų. Seniūnas tikisi, kad nuo šiol seniūnija sunaudos mažiau kuro apšildydama administracinį pastatą, o jo viduje bus žymiai šilčiau.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.