Iš Šakių į Ukrainą išvyks net trys padovanoti automobiliai

ukrainai automobiliai
Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis (kairėje) ir mero patarėja Violeta Simonavičienė su partneriais iš Slobožansko savivaldybės, jie namo ir parvyks su dovanotu transportu. D. Pavalkio nuotr.

Dar lapkritį savivaldybės taryba nusprendė Ukrainai, tiksliau Slobožansko gyvenvietei, perduoti du automobilius, tačiau įsikalbėjus su Sintautų seniūnu Kęstučiu Birbilu, kad šis ketina nurašyti „Volkswagen“ automobilį, jis irgi padovanotas ukrainiečiams. Šie patys atvyko į Šakius ir su transportu bei surinkta labdara jau šiandien turėtų išvykti į karo niokojamą gimtinę.

Būtent Sintautų seniūnijai priklausęs automobilis su priekaba atiteks kariuomenei. Automobilis tik nuvykus į vietą bus perdažytas ir paruoštas, kaip ir kitos dovanų gautos transporto priemonės bus  paženklintos specialiais lipdukais.

„Būtent tokio automobilio jiems labai reikėjo, prašė su kūzaviuku, nes pasakojo, kad kariai sviedinius rankomis nešioja. Įsikalbėjome su Sintautų seniūnu, nes jie įsigijo naują automobilį, o šį planavo nurašyti, tačiau nusprendėme padovanoti“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis.

Kiti du („VW Caddy Combi“ ir „Volkswagen“) bus skirti kitoms būtiniausioms reikmėms patenkinti – žmonėms ar ligoniams, kurui ar vandeniui vežioti.

„Iš Donecko, Luhansko, Mariupolio į Slobožanską atvyksta žmonės, kurie neturi artimųjų, yra vyresnio amžiaus ir mes turime jais pasirūpinti. Mes turime 2 tūkst. 500 žmonių, kuriais reikia pasirūpinti, tad reikia transporto humanitarinei pagalbai vežioti“, – sako Slobožankso gyvenvietės vykdomosios valdžios atstovas Vadim Šypunov.

Jis pasakoja, kad jie neturi elektros, tad pastatytose didelėse palapinėse yra generatoriai, sudarytos sąlygos atsigerti arbatos, įsikrauti telefonus, sušilti.

Anot jo, jie ir patys galėtų įsigyti trūkstamą transportą, turi pinigų, tačiau nėra ką pirkti, tad džiaugiasi ir dėkoja už suteiktą paramą. Mat dabar jų turimas transportas dažniausiai skirtas kariuomenei, avarijų likvidavimui, todėl transporto poreikis civilinėms reikmėms išties didelis.

„Du didelius generatorius, kuriais galima net pastatus apšildyti, latviai dovanoja, Kupiškis du automobilius“, – apie gaunamą paramą iš partnerių, su kuriais bendradarbiauja, pasakoja V. Šypunov.

Jis sako, kad puikiai tarnauja ir jau anksčiau Šakių savivaldybės padovanoti gaisriniai automobiliai. Juos gavus buvo įkurtas dar vienas punktas ir brigada, o prasidėjus žiemai transportas pritaikytas ir sniegui stumdyti, kad būtų išnaudojamas įvairiapusiškai ir dykai nestovėtų. Kaip žinia, Šakių savivaldybė Slobožansko gyvenvietei padovanojo tris priešgaisrinius automobilius – vienas buvo išvežtas balandį, kiti du išgabenti liepą.

Be to, su transportu į Ukrainą išvyks ir rajono seniūnijose bei savivaldybėje rinkta parama, kurios poreikį buvo pateikę patys Slobožansko gyvenvietės atstovai. Labiausiai buvo prašoma skalbimo priemonių, įvairių higienos reikmenų ir pan. Ketvirtadienį į Šakius turėjo atvykti ir atstovai iš Ādaži miesto Latvijoje, jie taip pat atveža paramą, kuri bus sukrauta į padovanotus automobilius.

Bendradarbiavimo sutartis tarp Šakių, Ādaži (Latvija), Dusheti (Sakartvelas) savivaldybių ir Slobožansko (Ukraina) gyvenvietės buvo pasirašyta 2021 m. spalį tikintis glaudesnio bendradarbiavimo kultūros, švietimo, sveikatos, verslo, turizmo bei kitose srityse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.