Aptarė pasiruošimą rinkimams

totoratiene rinkimai
Šakių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Felicita Totoraitienė apylinkių pirmininkams priminė ir dėl balsavimo ligoninėse bei globos įstaigose, namuose. Akcentuota, kad balsavimą organizuojantys asmenys negali dalinti jokių komentarų, už ką balsuoti, nedalinti jokių patarimų, kurį kandidatą reikėtų rinktis. D. Pavalkio nuotr.


Penktadienį į posėdį rinkosi Šakių rajono rinkimų komisijos nariai. Susitikimo metu aptarti paskutiniai darbai prieš atsakingiausią – rinkimų dieną.

Pirmasis susitikimo metu kalbėjo Šakių policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius. Jis atkreipė dėmesį, kad Lietuvos mastu būtent rinkimai į savivaldybių tarybas ir merus pasižymi didžiausiu pažeidimų skaičiumi, tačiau pažymėjo, kad Šakiuose pažeidimų fiksuojama itin mažai, tad pareigūnas teigė nusiteikęs gana ramiai.

„Linkiu, kad mes neturėtume darbo kartu, nes tai reiškia, kad jums buvo sklandi ir gerai organizuota diena“, – kalbėjo A. Kvederevičius ir pridūrė, kad bus stengiamasi apvažiuoti visas apylinkes.

Jis taip pat patarė, kad jeigu rinkimų dieną vyksta vienoks ar kitoks galimas pažeidimas, jį reikėtų fiksuoti filmuojant, fotografuojant ar įrašant garsą.

„Jei kažkas neaišku ar abejojate, visada skambinkite, tarkimės“, – bendradarbiavimą su policija skatino Šakių policijos komisariato viršininkas.

Šakių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Felicita Totoraitienė apylinkių pirmininkams priminė ir dėl balsavimo ligoninėse bei globos įstaigose, namuose. Akcentuota, kad balsavimą organizuojantys asmenys negali dalinti jokių komentarų, už ką balsuoti, nedalinti jokių patarimų, kurį kandidatą reikėtų rinktis.

„Ką daryt su tais, kur su dangum šneka? Skaityt nemoku, rašyt nemoku, bet balsuot moku...“ – apie kai kurių asmenų, balsuojančių namuose, kompetencijas kalbėjo vienas iš komisijos narių.

Tačiau, kaip aiškino rinkimų komisijos narė Jūratė Šneideraitienė, jeigu nėra nustatyta, kad asmuo neveiksnus, jis turi teisę išreikšti pilietinę valią.

Susitikimo metu kalbėta ir apie stebėtojų darbą rinkimuose, mat irgi būna įvairių situacijų ir atvejų, tad komisijos pirmininkė ragino orientuotis į tai, kad stebėtojai negali trukdyti darbo, jų misija stebėti.

J. Šneideraitienė supažindino apylinkių pirmininkus su patalpų įrengimo tvarka, priminė, kad rinkimų dieną agitaciniai plakatai neturėtų būti arčiau nei 50 metrų nuo apylinkės. Reikiamą atstumą turėtų išlaikyti ir kandidatų reklamomis papuošti automobiliai.

Anot F. Totoraitienės, visos 38 apylinkių rajone patalpos buvo įvertintos, didesnių neatitikimų nenustatyta. Tiesa, vadovaujantis naujausiais reikalavimais, apylinkių iškabos turėtų būti pagamintos iš organinio stiklo. Šios Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tvarkos apylinkių iškabos neatitinka.

„Dabar VRK pozicija, kad šiuos rinkimus praeiname kaip praeiname, nes tam ir pinigų reikia nusimatyti savivaldybei, administraciją informavome, o sekantiems rinkimams jau turės būti iš organinio stiklo“, – teigė F. Totoraitienė.

Susitikimo metu aptarti ir kiti darbiniai klausimai, pavyzdžiui, biuletenių perskaičiavimo niuansai ar reitingavimo balų skaičiavimas.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 d. Balsavimas iki rinkimų dienos, anksčiau vadintas tiesiog išankstiniu balsavimu, bus organizuojamas vasario 28, kovo 1–2 dienomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.