Atiduotuvės startas nusikėlė

Anksčiau vien Lietuvos didmiesčiuose veiklą vykdęs „Maisto bankas“ žingsnis po žingsnio ateina ir į regionų centrus – čia viena po kitos atsidaro maisto atiduotuvės. Ne išimtis ir Šakiai. Nors buvo planuota, kad maisto atiduotuvė Vaido Šedbaro buvusios autodalių parduotuvės patalpose Bažnyčios gatvėje įsikurs dar lapkričio pabaigoje ir startuos nuo naujų metų pradžios, tačiau taip neįvyko.

„Maisto banko“ Kauno regiono vadovės Martynos Žirgulės teigimu, jų planus atidaryti skyrių Šakiuose pakoregavo nenumatytos aplinkybės – teko antrą kartą ieškoti skyriaus koordinatoriaus, nes tas, su kuriuo buvo sutarę, šios veiklos atsisakė.
 
„Nuo sausio 2 d. pradės darbuotis naujas žmogus, tada didesni darbai ir prasidės, bus suburta savanorių komanda“, – tvirtino M. Žirgulė, primindama, kad maisto atiduotuvė veiklą pradės tik tada, kai rajono savivaldybė priims labiausiai skurstančių gyventojų prašymus, sudarys sąrašus ir juos pateiks „Maisto bankui“.

„Tada matysim, kokiam žmonių skaičiui bus teikiama parama ir pradėsim startuoti su donacijom („Maisto banko“ parama produktais – red. past.)“, – kalbėjo Kauno regiono vadovė, priminusi, kad atiduotuvių išskirtinumas, jog nepasiturintys gyventojai galės patys rinktis produktus iš skirtingų skyrių kaip parduotuvėje, tik nemokamai.

Kaip informavo rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, šiuo metu visose rajono seniūnijose iki metų sausio vidurio renkami nepasiturinčių gyventojų prašymai gauti paramą produktais. Galutinį sąrašas bus suformuotas Socialinės paramos skyriuje, gavus duomenis iš socialinio darbo organizatorių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.