Pirmieji įvertinimai skatina dar labiau tobulėti

bagdanaviciai
Nuotr. Iškovotomis pergalėmis badmintono čempionate džiaugiasi tiek Vilius, tiek jo tėtis bei treneris Valentinas Bagdanavičius.

Vasario viduryje Klaipėdoje vyko Lietuvos jaunių (iki 15m.) asmeninis badmintono čempionatas, kuriame tarp 58 dalyvių sėkmingai pasirodė ir Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) auklėtinis, lukšietis dvylikametis Vilius Bagdanavičius.
 
Vyrų vienete, kuriame žaidė 33 berniukai, V. Bagdanavičius iškovojo pirmą vietą. Tokią pat vietą jis užėmė ir mišriame dvejete, kuriame žaidė su vilniete Perla Murėnaite. Iš viso mišriuose dvejetuose rungėsi 15 porų. Vyrų dvejete su metais vyresniu porininku Simu Skurdausku iš Kretingos sekėsi prasčiau. Čia berniukai liko antri. Visgi dėl to nenusimena nei pats Vilius, nei jo treneris ir tėtis Valentinas Bagdanavičius, nes tai pirmieji tokio lygio laimėjimai. Jie sako, kad į čempionatą vyko su viltimi, jog galbūt pavyks kažką laimėti, tačiau kad net dviejose grupėse bus geriausias – nesitikėjo.

Šiuo metu Vilius mokosi šeštoje Lukšių Vinco Grybo gimnazijos klasėje ir triskart per savaitę lanko badmintono būrelį Šakių JKSC. Jį lankyti pradėjo maždaug nuo penkerių, tad smagu, kad po ilgo darbo jau tenka džiaugtis pirmaisiais rimtais pasiekimais. Vilius patikina, kad tai skatina dar labiau stengtis ir tobulėti. Pasak berniuko tėčio ir trenerio V. Bagdanavičiaus, Vilius atsakingai lanko treniruotes, jų nepraleidžia ir dažnai iš sporto salės apskritai jį sunku iškrapštyti. Be to, kai tėtis pasilieka pažaisti badmintoną, neatsilieka ir Vilius, savo jėgas išbandantis ne tik su stipriausiais būrelio vaikinais, bet ir su badmintono klubo nariais.

V. Bagdanavičius sako, kad treniruoti ir mokyti savo vaiką daug sunkiau nei svetimą, nes sūnus pirmiausiai į jį žiūri kaip į tėtį, o ne trenerį. Tačiau kol kas pavyksta rasti bendrą kalbą ir siekti užsibrėžtų tikslų: kitais metais Vilius dar pateks į tą patį amžiaus pogrupį, tad stengsis ne tik pakartoti šiųmetinį rezultatą, bet galbūt tapti ir absoliučiu čempionato nugalėtoju. Visgi V. Bagdanavičius pabrėžia, kad norint siekti profesionalesnių rezultatų reikėtų sportuoti kur kas daugiau. Be to, jo manymu, pats sportas mūsų šalyje gana mėgėjiškas, o „lėšų stygius bei veikianti sistema daro savo“, tačiau šiuo metu jie džiaugiasi puikiomis sąlygomis JKSC ir nežada užmigti ant laurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.