Poledinės žūklės dalyviai džiaugėsi ir geru laimikiu, ir puikiu oru

zvejybaNuo pat ankstaus ryto vasario 8- ąją, šeštadienį, prie Valiulių tvenkinio pradėjo rinktis asmeninės poledinės žūklės varžybų Šakiuose „Valiulių ledas-2014“ dalyviai. Žvejai mėgėjai sugužėjo iš įvairių Lietuvos rajonų. Po keturias valandas trukusios žvejybos paaiškėjo, kas namo parsiveš  ne tik gerą laimikį, bet ir varžybų laimėtojų taures, medalius bei diplomus.
 
Nuotr. Trijų pirmųjų vietų poledinės žūklės varžybų nugalėtojai (iš kairės) D. Povilaitis (1 v.), L. Mikliauza (2 v.) ir R. Mažeikis (3 v.) džiaugėsi garbingais apdovanojimais.
 
Jau trečius metus iš eilės varžybas ant Valiulių tvenkinio organizuojančios VšĮ „Motosport LT“ Žvejų komiteto pirmininkas Raimundas Mureika ir jam talkinęs šakietis Valdas Stankūnas džiaugėsi gausiu konkurso dalyvių būriu. Vaikų iki dvylikos metų amžiaus grupėje dalyvavo keturi jaunieji žvejai, o tikrų poledinės žūklės entuziastų susirinko net dvidešimt šeši,- ne tik iš Šakių, bet ir iš Vilniaus, Anykščių, Vilkaviškio, Marijampolės, Kauno. Atšilus orui, tvenkinio ledas pasidengė polaidžio vandeniu, tad žvejams teko atsargiai  judėti, nes ant ledo buvo ypač slidu.

Po keturias valandas trukusios žvejybos, kurios metu geriausiai kibo ešeriai ir kuojos, buvo susumuoti konkurso rezultatai. Pasvėrus kiekvieno žvejo laimikį, paskelbti daugiausiai žuvų sugavę žvejai. Trijų pirmųjų vietų laimėtojams buvo įteiktos taurės, kitiems sėkminga žvejyba galėjusiems pasigirti žvejams įteikti medaliai ir diplomai. Didžiausią laimikį, ešerį, svėrusį 613 gramų, iš eketės ištraukti pavyko gelgaudiškiečiui  Egidijui Treiniui. Jis buvo apdovanotas atminimo taure. Poledinė žūklė puikiai sekėsi lukšiečiui Dainiui Povilaičiui,- jis sugavo 4 kg 188 gramų žuvies ir iškovojo garbingą pirmąją vietą. Antrasis buvo  Laurynas Mikliauza, sužvejojęs  3 kg 168 gramus žuvies. Trečiąją vietą pelnė Renatas Mažeikis iš Anykščių, kurio laimikis svėrė 2 kg 960 gramų.

Jaunieji žvejai šios dienos laimikiu ketino  ypač  nudžiuginti savo keturkojus augintinius. Pirmasis buvo ir „auksinę“ taurę laimėjo šakietis  Robertas Andriukaitis, antroji vieta atiteko  Sauleniui Žukaičiui iš Šakių, o Matas  Giedraitis iš Žvirgždaičių pelnė trečiąją vietą. Kiekvieno iš jų laimikis svėrė beveik po kilogramą.

Visi varžybų dalyviai galėjo pasišildyti prie laužo, paragauti  V.Stankūno išvirtos firminės sriubos KKD („Kas ką duoda“).  Žvejų varžybas  geranoriškai parėmė  UAB „Samsonas“,  Juozo Delnevičiaus ir Jaunučio Bugvilo žūklės reikmenų parduotuvės, Šakių rajono savivaldybė, kiti rėmėjai.„Smagiai pasibuvom, geras laimikis, puikus oras“,- džiaugėsi varžybų organizatoriai ir žvejai, jau galvodami apie naujus susitikimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.