Tėvai vaikų skiepyti neskuba

Sergamumo koronavirusu situacija gerėja tiek visoje šalyje, tiek ir Šakių rajone. Savivaldybė pagal gerėjančius rodiklius patenka į dar šviesesnę – geltonąją B1 – zoną.

Ketvirtadienio duomenimis, Šakių rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka tik 50 sergančiųjų. Sparčiai šis rodiklis gerėja ir Lietuvos mastu – šalyje 100 tūkst. gyventojų tenka 94 atvejai.
 
Per septynias dienas rajone buvo septyni susirgimai, per dieną vidutiniškai nustatoma po vieną naują atvejį. Iš viso statistiškai serga 19 žmonių, saviizoliacijoje – 209 asmenys.

Nuo pirmadienio startavo 12-mečių ir vyresnių skiepijimas „Pfizer“ vakcina, tačiau, pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, kol kas ši amžiaus grupė rajone nesiskiepija – buvo gal vienas atvejis.

Ketvirtadienį vakcinavimo centre šiek tiek sumaišties įnešė galimybė skiepytis ne tik užsiregistravus, bet suteikus galimybę skiepą gauti ir gyvos eilės principu.

„Ryte nuvažiavau, tai iš anksto atvykę gal 50 žmonių, didžiulė eilė, bet daugiausiai tų, kurie užsiregistravę ir nusprendė atvykti gerokai anksčiau“, – sakė R. Juškaitis.

Tačiau gyva eilė reikalinga tik tiems, kurie nori skiepytis be registracijos. Tie, kurie turi paskirtą laiką, tuo laiku ir bus skiepijami – vykti į vakcinavimo centrą anksčiau laiko nėra jokio pagrindo. Nuo birželio 21 d. galimybė gauti vakciną be registracijos, o stojant į gyvą eilę, bus suteikta kasdien nuo 9 iki 12 val.

Tokiu pačiu principu skiepytis „Janssen“ vakcina visi norintys galės sekmadienį, aikštelėje priešais savivaldybę, kur darbuosis Nacionalinio kraujo centro komanda.

Įprastai Šakių vakcinavimo centre per dieną paskiepijama daugiau nei 200 žmonių. Štai trečiadienį skiepus gavo 219 žmonių, ketvirtadieniui buvo registravęsi gerokai daugiau – 396 piliečiai. Iš viso rajone vakcinuota 11 tūkst. 517 žmonių arba 44,2 proc. (Lietuvoje – 42,6 proc.)

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.