Pirmiau atleido, paskui priėmė

Rajono taryba, kaip to reikalauja įstatymas, pirmiausiai priėmė sprendimą, kad nutraukia darbo sutartis su Šakių ligoninės ir Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vadovais, o kitu sprendimu juos vėl paskyrė vadovais.
 
Su Šakių ligoninės vyriausiuoju gydytoju Algirdu Klimaičiu, kaip ir su Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyriausiąja gydytoja Rima Laukaitiene, darbo sutartys šalių susitarimu bus nutrauktos nuo birželio 30 dienos. Nuo liepos 1 dienos, laimėjus skelbtus konkursus, jie penkeriems metams skiriami į buvusias pareigas. Tiesa, R. Laukaitienė pageidavo nustatyti ne visą darbo dieną. Ji prašė darbo dieną sutrumpinti keturiomis valandomis, aiškindama, kad administraciniam darbui užtektų mažiau valandų, nes pagrindinis darbas – gydyti ligonius. Be to, nuo prisirašiusių ligonių skaičiaus priklauso įstaigos finansavimas, o jei vyriausioji gydytoja nedirbtų bendrosios praktikos gydytoja, netektų licencijos.

Pasak rajono mero Juozo Bertašiaus, abu vadovai atsisakė išeitinių kompensacijų. „Suprasdami situaciją ir tai, kad tai atleidžiam, tai vėl skiriam, atsisakė dviejų mėnesių išeitinių. Manau, už tai jie verti pagarbos“, - kalbėjo rajono meras.  

Pagal praėjusiais metais įsigaliojusį Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymą, visų sveikatos priežiūrų įstaigų vadovai, šias pareigas einantys ilgiau nei 10 metų, nuo liepos 1 dienos turi būti atleisti. Priėmus įstatymą, buvo tikimasi, kad vyriausiųjų gydytojų rotacija įneš skaidrumo bei teigiamų pokyčių į šalies sveikatos priežiūros sistemą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.