„Varpo“ mokykloje - devynmetės nelaimė

durysBalandžio 7 dieną Šakių „Varpo“ mokykloje devynerių metų mergaitė bėgdama  iš klasės atsitrenkė į koridoriaus pusėn atsiveriančias duris ir stipriai susižalojo krūtinės ląstą. Po smūgio moksleivė pati atsistojo ir bandė eiti, tačiau kraują pastebėjusios mokytojos ją nuvedė pas mokyklos medikę. Mergaitė dėl kiaurinio krūtinės ląstos sužalojimo tą pačią dieną buvo išvežta į Kauno klinikas ir ten operuota.
 
Nuotr. Šakių „Varpo“ mokykloje devynmetė bėgdama koridoriumi taip smarkiai trenkėsi į duris, kad patyrė nemenkų sužalojimų, dėl kurių mažametę teko netgi operuoti.
 
Penktadienį „Varpo“ mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas sakė, jog devynmetės mama jį informavusi, kad mergaitės būklė po operacijos yra stabili, vidiniai organai nesužaloti ir mažametė bus netrukus išleista į namus.

Anot mokyklos direktoriaus,  nelaimingas įvykis atsitiko dėl to, jog mokykloje daugelio klasių durys atsiveria į koridoriaus pusę. Pasak jo, perdaryti duris taip, jog jos atsidarinėtų į vidinę klasės pusę, neleidžia priešgaisrinės apsaugos taisyklės. Taip pat šį nelaimingą atsitikimą lėmė ir didelis mažametės judrumas. Kaip sakė V. Daniliauskas, mergaitė yra nepaprastai judri ir šį kartą jai tas atnešė nemalonias pasekmes.

„Varpo“ mokyklos Tėvų komiteto nariai jau treti metai kalba apie tai, jog jų mokykloje būtina įrengti vaizdo kameras. Esą tai padėtų kontroliuoti saugumą pačioje mokykloje. Kaip sakė vienas iš Tėvų komiteto narių Rolandas Pavalkis, vaizdo kameros padėtų užtikrinti pačių nepilnamečių saugumą bei leistų išaiškinti kai kuriuos netikėtus atvejus vykstančius pačios mokyklos viduje. Pasak R. Pavalkio , idėja mokykloje įrengti vaizdo kameras nesulaukė labai didelio mokyklos administracijos palaikymo, nors kameros padėtų greičiau išaiškinti tokius atvejus kaip šį trečiokės mergaitės nelaimingą atsitikimą bei padėtų drausmingiau elgtis patiems vaikams, mat jie žinotų, kad jų elgesys yra stebimas.

Kaip sakė mokyklos direktorius  V. Daniliauskas, mokykla šiais metais bus vėl remontuojama. Renovacijos metu numatytos įrengti ir vaizdo stebėjimo kameros mokyklos viduje bei lauke. Kiek kamerų bus įrengta tiksliai, direktorius šiuo metu pasakyti dar negalėjo, tačiau faktą, kad jos bus sumontuotos mokykloje, jis patvirtino. Tačiau, ar vaizdo kameros gali apsaugoti vaikus nuo tokių nelaimingų atsitikimų kaip šis devynmetės įvykis, direktorius sakė, jog tai dar svarstytinas klausimas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.