Griškabūdžio gimnazijos bendruomenė susitiko žydinčiame jaunystės sode

griskabudzio gimnazijaGegužės 8 dieną Griškabūdžio gimnazijoje vyko tradicinis visų metų pasiekimus aprėpiantis renginys. Jo metu buvo organizuota trijų bendruomenės kartų paroda „Darbščios rankos žiedlapiais pražydo“, ąžuoliuko sodinimo akcija, Padėkos raštais pagerbti labiausiai nusipelnę griškabūdiečiai.
 
Nuotr. Griškabūdžio gimnazijos bendruomenė tradiciškai išsidalijo padėkas už praėjusių metų pasiekimus.
 
Trijų bendruomenės kartų parodoje „Darbščios rankos žiedlapiais pražydo“ buvo eksponuojami  mokytojos Rimutės Amonienės ir gimnazistės Agnės Simanavičiūtės tapybos darbai, jos senelės Česės Marijos Simanavičienės rankdarbiai, mokytojos Saulenos Valatkaitienės šiaudiniai sodai.

Iškart po parodos atidarymo visi svečiai ir dalyviai skubėjo  į ąžuoliukų sodinimo akciją ,,Auga žalias ąžuolynas“.

Gimnazijos stadiono pašonėje augančias liepas kadaise sodino tuometinę Griškabūdžio vidurinę mokyklą baigę moksleiviai, o štai šį pavasarį šalia jų sužaliuos ąžuoliukai. Sodinimo akcijoje dalyvavo savivaldybės meras Juozas Bertašius, administracijos direktorius Evaldas Sniečkus,  Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius ir gimnazijos direktorius Arūnas Šalnaitis. Tad nuo šiol savo sodintais ąžuoliukais rūpinsis ne tik patys mažiausieji – darželinukai ir vyresniųjų klasių moksleiviai, bet ir rajono vadovai.

Koncerto „Gerumo sode perlai švyti“ metu buvo apdovanojami gimnazijos vardą garsinantys mokytojai ir moksleiviai. Šį kartą jaunystės sodą „laistė“ gausus apdovanojimų lietus.  Penktojo konkurso ,,Kalbų eruditas -2015,“ skirto mokytojo, vertėjo ir poeto Arvydo Galgino atminimui, nugalėtojus apdovanojo šio konkurso rėmėjai Rimutė ir Leonas Galginaičiai. Tarp geriausiųjų – Levita Ruseckaitė, Augustė Girdauskaitė, Giedrė Mačiulaitytė, Emilija Stravinskaitė ir Ligitas Visockis.

Patiems geriausiems biologams, chemikams, geografams ir jų mokytojams Padėkos raštus įteikė direktoriaus  pavaduotoja Jolita Leščinskaitė. Anglų ir lietuvių kalbų žinovus bei matematikus  ir istorikus pagerbė Griškabūdžio parapijos klebonas Vytautas Mazirskas. Nebuvo pamiršti ir šių dalykų mokytojai. Visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas apdovanojo  piešinių konkurso ,,Maitinuosi sveikai – gyvenu ilgai“ nugalėtojus, geriausius sportininkus ir jų mokytojus. Neliko pamirštas ir gimnazijos direktorius, jam įteiktas žingsniamatis.

Šventės metu pasidžiaugta tėvais, kurių vaikai garsina gimnazijos vardą. Nepamiršta padėkoti ir Griškabūdžio bendruomenės pirmininkei Janinai Abromaitienei. Garbingiausiu – gimnazijos vėliavos ženklo apdovanojimu pagerbti Rimutė ir Leonas Galginaičiai.

Vienu ryškiausių gimnazijos perlų buvo pavadinta Agnė Simanavičiūtė. Jos biografija išspausdinta VšĮ Leidybos idėjų centro išleistame autobiografinių apybraižų rinkinyje „Kas bus kas. Lietuvos ateitis“. Kaip teigė renginyje dalyvavusi minėtos knygos redaktorė Vaiva Markevičiūtė, apybraižų rinkinyje sudėtos gabiausių ir talentingiausių Lietuvos moksleivių biografijos, iš kurių tikimasi didelių pasiekimų Lietuvai įvairiose srityse.

Koncerto metu bendruomenės nariams ir svečiams savo pasirodymus dovanojo šokių studijos „Vaivora“ (vadovė Vida Čeplevičienė)  kolektyvai, Griškabūdžio gimnazijos choras (vadovė Violeta Briaukienė) bei mažiausieji solistai ir šokėjai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.