Šakių „Žiburio“ gimnazija išlieka rajono lydere

ziburio gimnazijaAsta GVILDIENĖ
 
Jau dvyliktus metus iš eilės žurnalas „Veidas“ pateikia vidurinių mokyklų ir gimnazijų reitingą, kuriame bando rasti atsakymą į moksleiviams, jų tėvams, mokytojams, švietimo sistemos darbuotojams bei visai visuomenei rūpimą klausimą, kokia turėtų būti ideali mokykla. Smalsu, kaip reitingų lentelėje išsirikiavusios keturios mūsų rajono vidurinį išsilavinimą teikiančios gimnazijos.
 
Nuotr. Kaip ir ankstesniais metais, rajone pirmauja Šakių „Žiburio“ gimnazija. Iš 67 vietos ji nukrito į 130 – ąją ir šiemet nepateko į geriausiųjų šimtuką.
 
Šių metų „Veido“ sudaryto gimnazijų ir vidurinių mokyklų reitingo metodika išliko paprastesnė. Vertinant objektyvius gimnazijų ir mokyklų akademinius rezultatus svarbiausia vertė (80 taškų) suteikta visų laikytų valstybinių brandos egzaminų rezultatų vidurkiui, o likusieji 20 taškų mokykloms paskirti pagal tai, kiek jų abiturientų praėjusiais metais į Lietuvos aukštąsias mokyklas įstojo pirmu pageidavimu. Šių dviejų kriterijų suma sudarė galutinį balą, pagal kurį ir išrikiuotos mokyklos.

Kaip ir ankstesniais metais, rajone pirmauja Šakių „Žiburio“ gimnazija. Iš 67 vietos ji nukrito į 130 – ąją ir šiemet nepateko į geriausiųjų šimtuką.  2014 metais baigimo atestatus gavo 166 gimnazistai, jų išlaikytų brandos egzaminų vidurkis 46,82 balo. Pirmu kvietimu į Lietuvos aukštąsias mokyklas įstojo 30,15 proc. stojusiųjų. „Pernai užėmėm aukštesnę vietą, todėl labai šiuo pasiekimu nesidžiaugiam, - atviravo gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė. - Rezultatas priklauso nuo bendro mokytojų ir moksleivių darbo. Girtis, kad esame lyderiai negalim, nes mokom geriausius rajono vaikus.“  

Antrąją vietą rajone užėmė Griškabūdžio gimnazija. Iš 325 vietos ji pakilo į 178 – ąją. Gimnaziją baigė 34 abiturientai, kurių valstybinių egzaminų vidurkis – 43,05 balo. Į aukštąsias mokyklas pirmu kvietimu įstojo 30,5 proc. gimnazistų. „Džiaugiamės, kad pakilom, tačiau labai rimtai į šiuos reitingus nežiūrim, - neslėpė savo požiūrio gimnazijos direktorius Arūnas Šalnaitis. – Dirbant vienais metais gali būti 178 vietoje, o kitais jau net 400-oje vietoje. Matyt, pernai išleidome gabesnių vaikų laidą.“

Trečiojoje vietoje - Lukšių Vinco Grybo gimnazija. Pernai bendrame reitingo sąraše užėmusi tik 264 vietą, šiemet šoktelėjo į 205 – ąją. Gimnaziją pernai baigė 49 moksleiviai, kurių valstybinių egzaminų vidurkis – 41,05 balo. Pirmu kvietimu į aukštąsias mokyklas įstojo 31,25 proc. lukšiečių. „Manau, padarėme visai nedidelį šuoliuką, tačiau jaučiamės kaip tikri prizininkai. Žingsnis po žingsnio, įsibėgėji ir pirmyn arba atgal. Labai sunku pamatuoti. Ne visada nuo mūsų pačių priklauso. Tiesiog nesureikšminam šitų rezultatų“, - konstatavo faktą gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė.

Paskutinieji rajone – Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleiviai. Nepaisant to, jie iš 371 vietos pakilo į 251-ąją. Taigi mokyklą baigę 48 abiturientai padarė nemenką šuolį. Jų valstybinių egzaminų vidurkis - 38,98 balo. Pirmu kvietimu į aukštąsias mokyklas įstojo 22,92 proc. gimnazistų. „Džiaugiamės, kad pakilome, - komentavo gimnazijos direktorius Romas Eikevičius. - Viskas priklauso nuo mokinių motyvacijos. Pernai išleidome stipresnę mokinių laidą, o mokytojai kiekvienais metais dirba vienodai.“

Nors šiemet savaitraščio „Veidas“ reitingas atliktas pagal supaprastintą metodiką, ji lyderių  nepakeitė. Pirmoje vietoje išliko Vilniaus licėjus, antroje – VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazija, trečioje – Vilniaus Jėzuitų gimnazija.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.