Namas ir visas turtas sudegė iki pamatų

gaisrasSausio 27 - osios naktį, apie trečią valandą nakties, užsiliepsnojo medinis gyvenamasis namas, esantis Banaičio gatvėje, Šakiuose. Pranešimą apie gaisrą rajono ugniagesiai gelbėtojai gavo iš bendrojo pagalbos centro, į kurį paskambino neprisistatęs vyriškis.
 
Nuotr. Gaisro metu sudegė visas šeimininkų užgyventas turtas, o iš medinio namo teliko nuodėgulių krūva.
 
Kaip sakė Šakių rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis, pati namo šeimininkė, 74 -erių metų moteris (A. S.) naktį prabudo ir pastebėjo gaisro židinį. Kitame namo kambaryje miegojo 54 -erių metų jos sūnus (V. D.). Motina pirmiausia nuskubėjo žadinti miegančio sūnaus, kuris, kaip pats vėliau prisipažino, itin kietai miegojo ir jokio pavojaus nenujautė. Anot vyriškio, jei motina nebūtų atsibudusi ir jo pažadinusi, ko gero, visa šeima būtų žuvusi liepsnose. Iš pradžių namų šeimininkai dar bandė patys gesinti gaisrą ir laidiniu telefonu kviestis pagalbą. Deja, kadangi namuose jau buvo dingusi elektra, paskambinti jiems nepavyko. Bėgdami iš liepsnoti pradedančio namo, jie nespėjo išgelbėti jokio savo turto,- moteris pasičiupo tik rankinuką ir paltą, o jos sūnus,- tik rūbus apsirengti. Prie degančio namo žmonės liko kaip stovi,- visas užgyventas turtas pražuvo liepsnose jų pačių akyse. Beje, šeimininkai namą pastaruoju metu buvo pradėję remontuoti.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, vieno aukšto medinio namo karkasinis stogas jau buvo apimtas liepsnų. Visas namas su medine perdanga greitai virto nuodėgulių krūva,- ugniagesiams jo išgelbėti jau nepavyko. Pasak inspektoriaus R. Pavalkio, tikėtina, kad gaisras name kilo dėl gedimo elektros instaliacijoje. Kadangi gaisras kilo vidurnaktį, kai visi itin kietai miega, gretimų daugiabučių namų gyventojų skambučiai į bendrąjį pagalbos telefoną pasipylė tik tuomet, kai namas jau degė atvira liepsna. Pasak pareigūno, laimė, kad staiga kilus gaisrui, žmonės neapsinuodijo dūmais ir nenukentėjo. Tik laimingo atsitiktinumo dėka namo šeimininkai spėjo išsigelbėti tiesiog iš mirties gniaužtų.

Nelaimės užkluptai šeimai pagalbos ranką  žada ištiesti kaimynai, giminės. Šakių rajono savivaldybė be pastogės likusiems šakiečiams taip pat žada pagelbėti,- pagal nustatytą tvarką rajono savivaldybės tarybos sprendimu galima skirti iki 1500 eurų ( 5 tūkst. Lt) vienkartinę pašalpą. Sudegusio namo šeimininkė turi kreiptis į savivaldybės administraciją ir pateikti prašymą bei rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pažymą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.