Ugnis nepasigailėjo namų, bet žmogaus gyvybė išaugota

gaisras mikytai2
Baisios tragedijos išvengta vos per plauką – iš degančio namo suspėjo išbėgti viduje miegojęs šeimininkų sūnus, kurį pažadino dūmų detektoriaus signalas. Šakių PGT nuotr.

Praėjusį sekmadienį gaisras be pastogės paliko dar vieną šeimą – Mikytų gyvenvietėje visiškai sudegė namas su visu jame buvusiu turtu. Tačiau gera žinia ta, kad, pažadintas dūmų detektoriaus signalo, iš degančio namo suspėjo išeiti šeimininkų sūnus.  
 
Kaip informavo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas, namas užsidegė dėl elektros instaliacijos gedimo. Kadangi pastatas buvo karkasinis, apmūrytas, o jo sienos prikimštos spalių, liepsna įsisiautėjo žaibiškai ir suniokojo viską – liko tik mūrinė statinio dalis.

Trijų asmenų šeima liko be pastogės. Laikinai nelaimės ištiktus žmones priglaudė artimiausi kaimynai.

Lekėčių seniūnijos seniūnas Ričardas Krikštolaitis apie šeimą atsiliepė labai pozityviai – sako, tai tvarkingi darbštūs žmonės, kuriems stengsis padėti. Seniūnas parūpino šeimai specialų konteinerį, į kurį, išvalius gaisravietę, reikia sukrauti šiukšles. Anot seniūno, šeima dar neatsigavo po nelaimės, bet galvoja, kad norėtų atstatyti savo namus ir likti gyventi Mikytų gyvenvietėje.

Regis, šeimos nelaimei neabejingi nei kaimynai, nei bendruomenė – jau tą pačią dieną socialiniame tinkle „Facebook“ artimiausi kaimynai, giminaičiai platino pranešimą, kuriame prašė padėti nukentėjusiai šeimai, paaukoti, kiek kas gali, arba suteikti kitą materialinę pagalbą. Pagalbos prašyme sakoma, jog namas nebuvo apdraustas, todėl šeima draudimo išmokos negaus – jiems padėti gali tik geros valios žmonės.

Apie šeimą gražiai atsiliepė ir Mikytų bendruomenės centro pirmininkė Saulena Kučiauskienė, ji bendruomenėje žada inicijuoti paramos, pagalbos akciją. Pirmininkė sako, kad šeima kol kas yra ištikta šoko ir dar patys nežino, ko tiksliai šiuo metu imtis, tačiau keisti gyvenamosios vietos nenorėtų. Anot pirmininkės, šeima tvarkinga, užauginti trys vaikai, iš kurių su tėvais tebegyvena tik vienas. S. Kučiauskienė sako, kad kreipsis į labdaros ir paramos fondą „Gera dalytis“, kad pagelbėtų šeimai surinkti bent jau dalį pinigų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.