Ilgapirščius nubaudė laisvės atėmimo bausmėmis

Rugsėjo 10 dieną Šakių rajono apylinkės teismas išnagrinėjo nepilnamečio D.Š. ir R.B. baudžiamąją bylą, už padarytą nuskalstamą veiką skirdamas jiems laisvės atėmimo pataisos namuose bausmes.

Praėjusių metų spalio mėnesį kaltinamieji R.B. ir D.Š., veikdami bendrininkų grupėje, išėmę  P.M. priklausančio gyvenamojo namo lango stiklą, įsibrovė į vidų ir pavogė du pakelius cigarečių (vertė 8 Lt), du butelius degtinės (vertė 20 Lt) ir 900 Rusijos Federacijos rublių (vertė 90 Lt). Taip padarydami nukentėjusiajam P.M. 118 Lt turtinę žalą.

Nepilnamečio kaltinamojo D.Š. atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis pripažinta tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi, be to, jis savo noru atlygino P.M. padarytą žalą. Kadangi iki nusikaltimo padarymo jis buvo keturis kartus teistas ir teistumas neišnykęs, jam skirta subendrinta ketverių metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo pataisos namuose bausmė.

Skiriant bausmę kaltinamajam R.B., teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis buvo pagrindinis nusikaltimo vykdytojas ir iki tol teistas septynis kartus. Kadangi  jo teistumas neišnykęs, R.B. paskirta subendrinta septynerių metų laisvės atėmimo pataisos namuose bausmė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, paduodant apeliacinį skundą Šakių rajono apylinkės teismui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.