Jaunimas – į darbo rinką

Artėjant mokslo metų pabaigai, Šakių jaunimo darbo centras organizuoja daug renginių, kurie yra skirti informuoti moksleivius apie įsidarbinimo galimybes. Vienas iš tokių renginių „Verslas: nuo idėjos iki įgyvendinimo“  vyko gegužės 12 dieną.
 
Viešosios įmonės „Versli Lietuva“  konsultantė Eglė Stebulienė supažindino moksleivius su galimybėmis, kaip menkiausią savo hobį paversti perspektyviu verslu. Specialistė pasakojo moksleiviams, kaip galima legalizuoti bet kokią veiklą, kokius mokesčius jiems tektų mokėti dirbant pagal individualios veiklos pažymėjimą, kur kreiptis, sugalvojus įteisinti savo veiklą. Konsultantė paaiškino, kuo skiriasi verslo liudijimas nuo individualios veiklos pažymos.

Kaip sakė Šakių jaunimo darbo centro vyr. specialistė Aistė Būdvytienė, šiais metais į mokiniams skirtus informacinius renginius susirenka daugiau moksleivių. Į praėjusią savaitę vykusias atvirų durų dienas atėjo nemažas būrys Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinių. Vyresnioji specialistė priminė, jog kitą savaitę vėl vyks atvirų durų renginys mokiniams, kuris taip pat gali pritraukti nemažai interesantų. Renginio metu Valstybinės darbo inspekcijos atstovas aptars darbo sutartis, jų sudarymo galimybes, darbuotojų teises ir pareigas, asmenų iki 18 metų įsidarbinimo tvarką. Anot A. Būdvytienės, panašūs renginiai jaunimui vyks gegužės bei birželio mėnesiais tam, kad, atėjus vasaros atostogoms, moksleiviai žinotų apie savo galimybes įsidarbinant.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.