Sezoną pasitinka atsinaujinę ir kupini ambicingų planų

paulius pGintarė MARTINAITIENĖ

Jau nuo pirmadienio Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras (JKSC) pradės naują sezoną. Visą vasarą JKSC darbuotojai stengėsi ir dėjo daug pastangų, kad lankytojams centras būtų dar patrauklesnis, tad daugybė naujovių laukia ne tik baseine ar sporto salėje, bet ir lauke. Ateities planų ir ambicingų užmojų centro admininistracijai taip pat netrūksta.

Nuotr. JKSC direktoriaus pavaduotojo Pauliaus Puskunigio galvoje aibė idėjų ir planų, tarp kurių ir treniruoklių salės perkėlimas, rūbinių praplėtimas ar net kavinukės įrengimas.

Pirmiausiai šalia centro akį patraukia būsima žolės riedulio aikštelė, kuriai jau įrengtas pagrindas, reikia pakloti dangą bei aptverti teritoriją. Tačiau JKSC direktoriaus pavaduotojas suaugusiųjų sportui ir ūkio reikalams Paulius Puskunigis mano, kad nors sąmatoje nebuvo numatyta, prieš klojant universalią dangą reikėtų dėti specialų išlyginamąjį guminį sluoksnį.
 
„Tada būtų dar geresnis rezultatas ir po žiemos geriau išsilaikytų. Jau jeigu darom, tai galvoju, kad reikia iki galo padaryti“, – sakė P. Puskunigis.

Savivaldybės taryba šio projekto įgyvendinimui skyrė 30 tūkst. eurų, tiek pat pridės Lietuvos žolės riedulio federacija. Išlyginamojo sluoksnio dangai reikėtų dar 8–10 tūkst. eurų. Aikštelėje bus galima žaisti ne tik žolės riedulį, bet ir mini futbolą ar lauko tenisą. Būtent dėl galimybės žaisti šį žaidimą centro administracija dažnai sulaukia pageidavimų. Jau kuris laikas prie centro pastatyti ir futbolo vartai, todėl čia vakarais kamuolį mielai spardo jaunimas. Įprastas traukos centras – lauko krepšinio aikštelė. Vasaros pradžioje prie JKSC buvo įrengta ir visus reikalavimus atitinkanti tinklinio aikštelė. Joje, kaip atskleidžia P. Puskunigis, jau ateinantį mėnesį planuojama surengti naktinį tinklinio turnyrą. Iki kitos vasaros šalia aikštelės planuojama įrengti ir lauko dušus, kad pasportavus būtų galima nusiprausti.

Netrukus prie krepšinio aikštelės turi būti pastatytas naujas 8x8 m ir 3,5 m aukščio lauko gimnastikos treniruoklis. Už jį JKSC direktoriaus pavaduotojas dėkingas savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorei Danutei Jurgutienei.

Jau pirmadienį po profilaktinių darbų baseinas atvers duris lankytojams. Nuo šiol pirties malonumų mėgėjai galės džiaugtis ne tik sausa suomiška, bet ir turkiška garine pirtimi. Kol kas ji iki galo nebaigta, bet, kaip tikino P. Puskunigis, iki pirmadienio viskas bus padaryta.

„Kad ir naktimis, bet viską privalome užbaigti. Garo generatorius jau pastatytas, vanduo šyla, yra apdorojamas chemiškai“, – tikino pašnekovas.

Jis tikisi, kad naujiena pasiteisins, o baseinas sulauks dar daugiau lankytojų.

Tačiau darbai vyksta ne tik baseine. Artėjant naujajam krepšinio sezonui pertvarkomos ir didinamos persirengimo rūbinės, minčių, kaip išplėsti baseino rūbines, taip pat yra. Pasak JKSC direktoriaus pavaduotojo, buvusiose rūbinėse krepšininkai sunkiai tilpdavo, būdavo gana sudėtinga persirengti, o tarp sportininkų sklandė juokeliai, kad Šakiai – puiki vieta žaisti, bet ne persirengti. Šiek tiek atnaujinta ir pati salė, nuo šiol sunumeruotos vietos, o į krepšinio varžybas bus galima įsigyti abonementus visam sezonui. Šiais metais „Vyčio“ komanda planuoja startuoti dar galingiau ir būti dar labiau matoma, tad tikimasi, kad ir krepšinio sirgalių, norinčių pasižiūrėti varžybas, netrūks.

Ateities planų P. Puskunigiui taip pat netrūksta. Pasak jo, balkone šalia baseino, atitvėrus stiklo pertvara, planuojama įrengti treniruoklių salę. Tuomet ir norintys sportuoti lengviau tilptų, nes esamos patalpos gana ankštos, ir treniruoklių būtų įsigyta daugiau. Žinoma, tai reikalauja investicijų, nes reikėtų ir papildomą vėdinimą įrengti, ir kitus pritaikymo ir rekonstravimo darbus atlikti, bet optimistiškai į ateitį žvelgiantis JKSC direktoriaus pavaduotojas suaugusiųjų sportui ir ūkio reikalams tikisi, kad kai nori, įmanoma viskas.

„Treniruoklių įsigijimui sporto departamentas yra skyręs14 tūkst. 500 eurų, bet negalime įsigyti, nes neturėsime kur jų pastatyti. Jei pavyktų esamus perkelti į viršų, būtų didesnė erdvė ir viskas išsispręstų. Aišku, tai tik ateities planai“, – pabrėžia pašnekovas.

Jei šiuos planus pavyktų įgyvendinti, į dabartinę treniruoklių salę būtų perkelti pirmame aukšte besiglaudžiantys rankų lenkikai, kurie turi vieną geriausių įrangų šalyje ir džiugina šio sporto mėgėjus savo pasiekimais. Tad jiems būtų sudarytos geresnės sąlygos treniruotis, o dabartinėse jų patalpose galėtų atsirasti greito maisto kavinukė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.