Yra tvarka, bet ne aiškumas

Konkurencijos tarybai savivaldybės buvo pavedusios nustatyti tvarką, ar gali savivaldybių valdomos įmonės užsiimti ūkine veikla. Labiausiai šis išaiškinimas reikalingas dėl numatytos seniūnijų pertvarkos. Tiesa, kol kas aiškumo nedaug.

Konkurencijos taryba aiškina: „Jeigu savivaldybė sieks steigti naują įmonę, kuri vykdys ūkinę veiklą, arba naujos ūkinės veiklos vykdymą norės patikėti jau veikiančiai savo įmonei, ji privalės gauti Konkurencijos tarybos sutikimą.“

Sutikimas vykdyti ūkinei veiklai, kaip rašoma rašte, bus išduotas tik tokiu atveju, jeigu paskelbus konkurencingą procedūrą paaiškėtų, kad rinkoje veikiantys ar potencialiai galintys veikti ūkio subjektai, atsižvelgdami į savo komercinius interesus, nevykdytų savivaldybės bendruomenės interesams patenkinti būtinos veiklos arba vykdytų ne visa apimtimi.
 
Pagal pirminį seniūnijų darbo grupės planą seniūnijos turėtų tapti atskiromis ir savarankiškomis biudžetinėmis įstaigomis, galinčiomis užsiimti ūkine veikla.

Biudžeto ir turto skyriaus vedėjos bei laikinai administracijos direktoriaus pareigas einančios Egidijos Grigaitienės nuomone, tokį leidimą gauti būtų gana sudėtinga. Konkrečiai mūsų savivaldybėje tokias paslaugas teikia UAB „Šakių komunalinis ūkis“, tad neaišku, ar ta pati veikla būtų leidžiama ir seniūnijoms.

Tvarka įsigalios nuo liepos 1 d. kartu su Vietos savivaldos įstatymo pakeitimais. Tad iki tol, kaip teigė E. Grigaitienė, jokie žingsniai savivaldybėje nebus daromi.

„Patvirtinta tvarka, o kaip ji galios – neaišku. Palauksime liepos 1-osios, gal bus kažkokie poįstatyminiai aktai, ir paskui žiūrėsime, kokie sprendimai turės būti priimti“, – sakė administracijos direktoriaus pareigas einanti vedėja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.