Angelų salės durys atviros lankytojams

laidotuviu namai
Nuotr.  Patalpas bei visus, kurie jomis naudosis, jose dirbs, palaimino Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos vikaras Vitalij Volodkovič.


Gintarė MARTINAITIENĖ

UAB „Šakių laidotuvių namai“ praėjusią savaitę oficialiai atvėrė svečių salės, pavadintos Angelų vardu, duris. Pasak įstaigos vadovės Janės Dėdinienės, tai dovana tiek įstaigai, jos darbuotojams, tiek klientams artėjančio 30-mečio proga.

Prieš metus, kai buvo keičiamas laidotuvių namų pastato stogas, pastogėje buvo suformuota patalpa, kurioje ir įrengta erdvi, didelė salė. Joje planuojama susodinti iki 100 žmonių, klientai čia galės užsisakyti gedulingus pietus.

Angelų sale ji pavadinta todėl, kad tiek sieną, tiek nišas puošia angelai, kurie, tikimasi, guos, globos ir saugos čia užsukančius. Patalpas bei visus, kurie jomis naudosis, jose dirbs, palaimino Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos vikaras Vitalij Volodkovič.

Nors, kaip pripažino vadovė, tikslo link buvo eita ilgai, tačiau rezultatas džiugina. Už palaikymą ir pagalbą šiltų žodžių ji negailėjo savo darbuotojams, kurie apdailos darbus laisvu nuo įprasto darbo metu atliko patys, kaip jau įprasta sakyti, ūkio būdu. Ypač daug nuoširdaus darbo įrengiant salę įdėjo Gintautas Kriaučiūnas ir Tomas Striūpaitis, prisidėjo ir kiti. Teko ir elektrą vedžioti, ir sienas glaistyti, ir plyteles klijuoti, ir kitus statybinius darbus atliki, tad dabar vyrai, žvelgdami į direktorę, juokiasi ir prašo bent jau artimiausiu metu jokių naujų tikslų nekelti, planų neregzti ir leisti pailsėti.

Palaikymo sulaukta ir iš darbus atlikusios įmonės „Vitremsta“ vadovo Vitalijaus Bogovičiaus. Būtent jo vadovaujami darbuotojai suformavo erdvę pastogėje.

„Tikiu, kad mūsų puoselėjami laidotuvių namai taps dar patrauklesni ir, svarbiausia, patogesni mūsų klientams, darbo sąlygos pagerės ir darbuotojams“, – džiaugėsi J. Dėdinienė.

Pasak direktorės, salės įrengimas su baldų įsigijimu atsiėjo apie 10 tūkst. eurų.

Atnaujinta ir didžioji šarvojimo salė, kur pakeistos lubos, apšvietimas.

Įstaigos vadovė ne iš tų, kurie snaudžia ir sėdi rankas sudėję. Iš principo kasmet vis kas nors atnaujinama, pakeičiama. Dabar duris atvėrė salė, jau baigti stogo renovacijos darbai, kurie finansine prasme įmonei buvo vieni didžiausių išbandymų. Dar anksčiau pasitelkiant darbuotojus pastatytas priestatas, iš esmės sutvarkytas pagalbinis pastatas, atnaujintas autoparkas, suremontuota laidojimų reikmenų parduotuvė. Ko gero, tokio ūkiško, apgalvoto požiūrio galėtų pavydėti ne vienos įstaigos vadovas. O direktorė tik šypsosi ir tikina, jog kitaip dirbdamas tiesiog nebūsi patrauklus klientui, aplinka bus atstumianti, o čia turi būti jauku, nes paslaugomis naudojasi skausmo pakirsti, artimųjų netekę žmonės.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.