Planuoja stabdyti veiklą

zeglaitiene gustainiskiai
Nors oficialiai Gustainiškiuose esantys globos namai veikia nepilnus metus, jų direktorė Irena Žėglaitienė-Racevičienė pripažįsta, kad išsilaikyti sunku, spaudžia ir reikalavimai, tad gailisi apskritai investavę į šios paslaugos legalizavimą. D. Pavalkio nuotr.


Nors Gustainiškių kaime (Kudirkos Naumiesčio sen.) įsikūrę globos namai veikia kone dešimtmetį, nuo 2015-ųjų, kai keitėsi tvarka, jų veikla tapo nelegali. Spręsdami susidariusią situaciją jie stengėsi įgyvendinti keliamus reikalavimus ir praėjusių metų lapkričio 15d. grupinio gyvenimo namams išduota veiklos licencija. Gruodžio 27d. įstaigoje surengtas oficialus atidarymas, o šiandien jau pati įstaiga svarsto stabdyti veiklą.

„Kol kas dirbame. Turime dvi bobytes, bet nieko gero, daugiau žmonių nėra. Ateity tikrai uždarysime savo noru, be reikalo investavome“, – sakė privačių globos namų savininkas Arūnas Racevičius, pabrėžęs, kad Socialinių paslaugų priežiūros departamentas esą tik be reikalo kabinėjasi.

Jam pritardama jo sutuoktinė, globos namų direktorė Irena Žėglaitienė-Racevičienė aiškino, kad tiesiog per didelė našta išlaikyti globos namus, kuriuose gyvena dvi senolės, kai realiai čia galėtų gyventi šeši žmonės.

Įstaigos vadovė stebisi tokiu departamento požiūriu, kai lapkritį išduodant licenciją viskas tinka, o dabar jau nebe.

„Reikalavimai didžiuliai. Maždaug po pusės metų atvažiavo departamentas ir pasakė, kad vonia neatitinka, kad niekas neatitinka, kad prūdą reikia aptverti, bobutėms kompiuterių reikia, neprimena namų aplinkos... Vienu žodžiu, daugybė dalykų, bet iš esmės niekas pas mus nepasikeitė. Laiko iš pagrindų viską sutvarkyti davė iki lapkričio 19 dienos“, – sakė I. Žėglaitienė-Racevičienė.

Nei trečiadienį, nei ketvirtadienį susisiekti su Socialinių paslaugų priežiūros departamento Įstaigų priežiūros skyriumi nepavyko, tad šiuo klausimu išklausyti departamento pozicijos nebuvo galimybės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.