Nauja veikla – ne spontaniškas sprendimas

Kraštietė Dinara Gudaitienė, pati auginanti didelį būrį mažų šuniukų, ėmėsi naujos veiklos ne tiek dėl pinigų, kiek iš meilės gyvūnams. D. Pavalkio nuotr.

Šiais metais naują gyvūnų priežiūros paslaugą kliento namuose pradėjusi teikti kraštietė Dinara Gudaitienė kovo pradžioje apie veiklą pranešė ir socialiniuose tinkluose. Tiesa, nors tikėjosi daugiau užklausų sulauksianti iš šunų augintojų, vis tik paslauga labiau domėjosi tie, kurių namuose murkia katės.

Paslaugos, kas pasirūpintų augintiniu vykstant atostogauti, kai negali gyvūno pasiimti drauge, ar atsitikus nelaimei, kai nėra jėgų juo pasirūpinti, iki šiol Šakiuose niekas neteikė, tad ne vienas dairosi tokios paslaugos teikėjų.

Pasak D. Gudaitienės, iš pradžių ji ketino gyvūnų priežiūros paslaugas teikti per projektinę veiklą, tačiau atsisakė tos minties, nes pajamos iš tokios veiklos nėra stabilios – vieną mėnesį gali užsidirbti, tačiau kitą – nesulaukti nė vieno skambučio.

Moteris neslėpė, kad prižiūrėti gyvūnus nebuvo momentinis sprendimas, ne kartą yra gavusi paklausimų, ar galėtų pažiūrėti šunį, tačiau labiausiai nustebino, kad daugiau skambučių sulaukė iš kačių, ne iš šunų augintojų.

„Keisčiausia, kad žmonės pirmiausiai domisi kaina, tačiau niekas neklausia apie sąlygas. Man pačiai pirmiausiai rūpėtų paslauga ir kaip ji teikiama, o tik po to kaina“, – tvirtino šakietė ir pridūrė, kad poreikiai irgi skirtingi: vieni nori, kad katė būtų tik pamaitinta, kiti – kad būtų sutvarkytas ir jos tualetas, vieni pageidauja, kad šuo būtų išvedžiotas tik ryte ir vakare, kiti norėtų, kad gamtinius reikalus gyvūnas atliktų ir per pietus.

Nuo sutartų sąlygų priklauso ir apmokėjimas, kuris, pasak D. Gudaitienės, nėra paslaptis – už valandą ji prašo 10 eurų.

Nors skambučių moteris teigė sulaukianti daug, buvo gavusi net užklausimą, ar prižiūrėtų ir jūros kiaulytę, tačiau per pirmuosius šių metų mėnesius klientų namuose, kol šie atostogavo, jai teko po savaitę prižiūrėti tik vieną katę ir du šunis voljeruose. Tiesa, prasitarė, kad jau yra sulaukusi poros rezervacijų birželio mėnesiui iš žmonių, kurie nusipirkę keliones vasaros atostogoms.

D. Gudaitienės teigimu, jos negąsdina, jog nebus susidomėjimo naujai teikiama paslauga, nes tai nėra jos pagrindinė veikla.

Ji pasakojo, kad, prieš pradėdama teikti naują paslaugą, domėjosi ir viešojoje erdvėje išpopuliarėjusiomis programėlėmis, tokiomis kaip „Boop“, tačiau, pašnekovės manymu, šios labiau tinka didiesiems miestams, nes žmonės mažuose miesteliuose paslaugos ieško ne per programėles, o dairosi patikimo, žinomo ar pažįstamų rekomenduoto žmogaus, kad nebijotų patikėti ne tik augintinio, bet ir namų raktų.

D. Gudaitienė jau 18 metų pati turi įsteigusi veislyną „Mažasis augintinis“, šiuo metu jame gyvena 11 augintinių, kurie, pasak jos, nėra labai populiarūs mūsų šalyje – tai brabanto grifonai ir afenpinčeriai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.