Skatina atsikratyti nevažiuojančių automobilių

Gegužės 21 - birželio 30 dienomis Marijampolės, Kazlų Rūdos, Kalvarijos, Vilkaviškio ir Šakių rajonų savivaldybėse, kaip ir visoje Lietuvoje, vyksta akcija „Daugiau erdvės kiemuose“, kurios metu gyventojai raginami sutvarkyti savo kiemus, pašalinant iš jų senus, nebevažiuojančius automobilius.

Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras (MAATC) praneša, kad daugiau kaip mėnesį truksiančios akcijos metu gyventojai ir įmonės, norintys atsikratyti seno, nenaudojamo automobilio gali skambinti tel. 8 600 90030 arba rašyti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir pranešti savo norą, kad nenaudojamas automobilis būtų nemokamai išgabentas iš kiemo. Bus išrašomi visi būtini dokumentai, o atliekos sutvarkomos pagal visus teisės aktų reikalavimus. Už rinkos vertę turinčią transporto priemonę savininkui bus sumokėta.

Nors pagal galiojančius reikalavimus seni automobiliai turėtų būti saugiai ir neteršiant aplinkos išardomi, o atliekos perdirbamos, visgi situacija yra priešinga. „Vis dar nemažai nelegalių, licencijų neturinčių nenaudojamų automobilių supirkėjų, kurie iš gyventojų juos superka neteisėtai, išardo, vertingas dalis parduoda, o dalis, kurių negali pelningai parduoti, tiesiog išmeta į pamiškes, pakeles ar sudegina tam nepritaikytose vietose. Taip nelegalūs ardytojai teršia aplinką, nemoka mokesčių, nusižengia teisės aktų reikalavimams ir užkerta kelią atliekas sutvarkyti iki galo, perdirbant visas įmanomas dalis arba panaudojant jas dar kartą“, - atkreipė dėmesį MAATC specialistė Liucija Burbienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.