Pagrindiniai virtuvinių peilių tipai

virtuviniai peiliai
Virtuvė dažnai vadinama namų širdimi, o kiekvienos gerai veikiančios virtuvės pagrindas - aukštos kokybės peiliai. Peiliai - tai pagrindiniai įrankiai, kuriais žaliaviniai ingredientai paverčiami kulinarijos menu. Tačiau rinkoje yra daugybė pasirinkimo galimybių, todėl gali būti sudėtinga atskirti, kurių tipų peiliai yra būtini jūsų kulinarinėms pastangoms. Šio straipsnio tikslas - atskleisti skirtingus virtuvinių peilių tipus ir jų konkrečią paskirtį, kad galėtumėte rinktis remdamiesi informacija.
 
Virėjo peilis

Virtuviniai peiliai yra pagrindiniai universalūs virtuvės įrankiai. Jo geležtės ilgis paprastai svyruoja nuo 6 iki 14 colių ir idealiai tinka įvairioms užduotims - nuo pjaustymo ir pjaustymo kubeliais iki smulkinimo. Plati geležtė taip pat yra naudingas paviršius, kuriuo galima semti susmulkintus produktus ir perkelti į dubenį ar keptuvę. Jis ne tik universalus, bet ir subalansuotas svorio paskirstymas tarp ašmenų ir rankenos, todėl juo patogu naudotis ilgesnį laiką. Todėl, jei galite investuoti tik į vieną aukštos kokybės peilį, daugelis virėjų rekomenduoja virėjo peilį dėl jo universalumo ir patogumo naudoti.

Pjaustymo peilis

Pjaustymo peilis turi trumpą, paprastai 3-4 colių, geležtę ir naudojamas subtilesnėms užduotims atlikti. Jis geriausiai tinka mažiems vaisiams ir daržovėms lupti, apipjaustyti ir pjaustyti griežinėliais. Mažesnio dydžio peilis leidžia geriau kontroliuoti sudėtingus pjūvius, pavyzdžiui, krevečių lupimą ar sėklų pašalinimą iš vaisių. Pjaustymo peilis yra nepakeičiamas įrankis atliekant detalius virtuvės darbus ir jo nereikėtų pamiršti, kai komplektuojate savo virtuvės įrankius.

Duonos peilis

Dantyta briauna pasižymintis duonos peilis skirtas pjaustyti tiek trapią, tiek minkštą duoną, nesuspaudžiant minkštesnio duonos vidaus. Ašmenys paprastai yra 7-10 cm ilgio, todėl galima ilgai ir sklandžiai pjaustyti. Dėl dantytų ašmenų jis taip pat naudingas pjaustant kitus maisto produktus, turinčius kietą išorę ir minkštą vidų, pavyzdžiui, pomidorus ir citrusinius vaisius. Unikali jo konstrukcija reiškia, kad gerai įrengtoje virtuvėje jis atlieka specifinę, bet svarbią funkciją.

Naudingasis peilis

Kaip matyti iš pavadinimo, pagalbinis peilis yra universalus įrankis, tačiau jis yra mažesnis už virtuvės peilį, paprastai būna nuo 4 iki 7 colių ilgio. Jis dažnai naudojamas daržovėms pjaustyti, vaisiams pjaustyti ir kartais nedideliems mėsos gabalėliams pjaustyti. Naudingasis peilis yra tarpinis peilis tarp virėjo peilio ir virtuvinio peilio, nes juo galima atlikti užduotis, kurios yra per didelės virtuviniam peiliui, bet per mažos virėjo peiliui.

Iškaulinėjimo peilis

Šis peilis specialiai sukurtas mėsos, žuvies ar paukštienos kaulams šalinti. Ašmenys yra ploni, lankstūs ir paprastai 5-6 colių ilgio, todėl jais galima tiksliai dirbti aplink sąnarius ir kremzles. Iškaulinėjimo peilis ypač naudingas tokioms užduotims kaip žuvies filė ar vištienos šlaunelių iškaulinėjimas, todėl jis yra vertingas bet kurios virtuvės, kurioje dažnai ruošiama mėsa, priedas.

Galąstuvas

Dildė yra specializuotas peilis, pasižymintis plačiais ir sunkiais ašmenimis. Jis dažniausiai naudojamas kaulams ar kietoms daržovėms pjaustyti. Peilio ašmenų storis suteikia reikiamą jėgą skaldymo ar kapojimo užduotims atlikti. Šis peilis mažiau svarbus dėl tikslumo, o daugiau dėl jėgos, todėl jis būtinas atliekant konkrečias sunkias užduotis virtuvėje.

Išvada

Kiekvienam, kuris rimtai žiūri į maisto ruošimą, labai svarbu suprasti konkrečias įvairių tipų virtuvinių peilių funkcijas ir galimybes. Pasirinkę tinkamą peilį ne tik padidinsite savo darbo našumą, bet ir pagerinsite patiekalų kokybę. Šis straipsnis yra išsamus peilių tipų, kuriuos turėtų turėti kiekviena virtuvė, vadovas. Nesvarbu, ar esate namų šefas, siekiantis patobulinti savo kulinarinius įgūdžius, ar profesionalus virėjas, ieškantis specializuotų įrankių, investicija į tinkamus peilius - tai žingsnis kulinarijos meistriškumo link.

d-0479

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar vartojate mūsų krašte pagamintą produkciją?

klausimelis 12 03Aušra iš Valenčių:

Užsukam į „Laimę“ pyragų. Vyras iš vietinės įmonės dažnai perka šakočius. Taip pat ir raugintus kopūstus. Kokybė pasiteisino, todėl ir perkam. Rečiau nusiperkam vietoje gaminamo aliejaus. Dažnai iš anksto užsisakom norimos produkcijos. Apie pirtininkų teikiamas paslaugas ne itin žinau. Baldininkų paslaugomis taip pat netekę naudotis. Galbūt daugiau naudojuosi grožio paslaugomis, dauguma žmonių – autoservisų. 

klausimelis 12 03 2

Rasa iš Šakių:

Taip, perku. Kepyklos „Rugelis“ gaminius, mėgstam Juškų raugintus kopūstus. Dažniausiai produkciją įsigyjam iš pačių gamintojų, jų įmonėse. Perkam todėl, kad esam išbandę, pavyzdžiui, kopūstus. Nuvežam net artimiesiems. Prekybos centruose renkamės labiau mūsų krašte pagamintą produkciją. Tai sveikesnis, kokybiškesnis maistas. Be abejo, naudojamės grožio specialistų, odontologų paslaugomis. Tiesa, nei pirtininkų, nei baldininkų paslaugomis neteko pasinaudoti.

europos pulsas350px

IDLT240726 MA2022baneriai300x600

nuoma350px 
 
 BlueYellow-baneris
 
duarto baneris
 
sms
tu esi 350px

lt72 3
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.