Šventiniame pasibuvime – ir apie kasdieninius rūpesčius

svietimas padekos
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas (kairėje) „Varpo“ mokyklos direktoriui Mindaugui Venckūnui dėkojo už komandinio darbo kūrimą ir sveikino su 25-erių metų pedagoginio darbo sukaktimi. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Ketvirtadienį, prieš artėjančią Mokytojų dieną vykęs švietimo įstaigų vadovų pasitarimas  buvo šventinis, bendraujant prie pyrago ir kavos puodelio, tačiau aptariant ir darbinius klausimus, darbą gana sudėtingomis pandemijos sąlygomis.

Visiems kartu ir kiekvienam mokyklos direktoriui atskirai sveikinimo žodžius Mokytojų dienos proga skyrė savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, meras Edgaras Pilypaitis, vicemeras Darius Jakavičius. Nuo skyriaus už darnų komandinio darbo kūrimą, gerą darbą 25-erių metų pedagoginio darbo ir profesinės šventės proga padėkos raštas įteiktas „Varpo“ mokyklos direktoriui Mindaugui Venckūnui. Mero raštas dėkojant už puikius ugdymo rezultatus, profesionalumą bei iniciatyvumą buvo skirtas „Žiburio“ gimnazijos direktorei Jūratei Mozūraitienei. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos raštai dedikuoti Rūtai Galinskienei (Sintautų darželis), Ingirai Jakienei („Varpas“), Gitanai Jokimaitienei (Vinco Kudirkos gimnazija), Birutei Navikienei (Gelgaudiškio „Šaltinis“) ir Arūnui Urbaičiui (Griškabūdžio gimnazija). Pedagogams skirta didžiulė šūsnis skyriaus bei rajono vadovo padėkos raštų perduota direktoriams, kurie juos išdalins savo įstaigose.

Visgi šventės šventėmis, bet gyvenimas diktuoja savo sąlygas. Štai Kriūkių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Lilija Liutvinienė atviravo: sergamumo koronavirusu situacija kinta kasdien ir mokiniai it lapai krinta kiekvieną dieną. Kas bus ir kas dirbs, svarstė ji, kai pradės kristi mokytojai.

„Varpo“ mokyklos direktoriaus bei vicemero pastebėjimu, kol kas visai neblogai veikia ir naujasis algoritmas, kai izoliuotis po kontakto su sergančiuoju nereikia visai klasei, jeigu sutinkama dažniau testuotis. Kaip seksis dirbti toliau, parodys laikas, nes situacija kinta kasdien. Praėjusios savaitės duomenimis, saviizoliacijoje buvo 155 moksleiviai, 407 vakcinuoti, o 893 buvo pateikę sutikimus testuotis. Tačiau pastebima, kad sutinkančių testuotis skaičius išauga, kai klasėje jau atsitinka konkretus atvejis, nes iš namų mokytis nori retas. Ne pirmą kartą prabylama ir apie hibridinį mokymą (ugdymo būdas, kai lygiagrečiai vyksta ir kontaktinis, ir nuotolinis mokymas), tačiau rajono mokyklos kol kas tam nepasiruošusios, ministerijai turi pateikti informaciją ir lėšų poreikį reikiamai įrangai įsigyti.

„Hibridinė klasė, kokio ji gėrio bebūtų, bet mokytojas tikrai nematys, ką tas mokinys už ekrano veikia. Ar apačioj, ar viršuj tas ekranas bus pakabintas, iš esmės vis tiek dirbsi su tais, kurie yra klasėje. Tas, kuris už ekrano, girdės, ką kalbi, gal lentą matys, bet tiesiog pasikalbėti su juo jau nebus kada“, – mintimis dalijosi „Žiburio“ gimnazijos direktorė J. Mozūraitienė.

Skyriaus vedėjas D. Aštrauskas informavo ir apie penkis ikimokyklinio ugdymo vaikus, esančius socialinės rizikos šeimų apskaitoje, jiems pagal direktoriaus įsakymą skirtas ugdymas ir jau aiškios lėšos, pasieksiančios konkrečias mokyklas. Griškabūdžio gimnazija už keturių tokių vaikų ugdymą, maitinimą, pavėžėjimą gaus 17 tūkst. 742 eurus, Lukšių Vinco Grybo gimnazija už vieną tokią mokinukę gaus 4 tūkst. 435 eurus.

Susitikimo metu aptarti ir kiti darbiniai klausimai, bereikalingi ministerijos reikalavimai, keltas ir informacijos dalijimosi bei grįžtamojo ryšio klausimas, nes, pavyzdžiui, mokyklos apie sergančius mokinius informaciją turi rankiotis iš tėvų, Visuomenės sveikatos centras tokios informacijos ugdymo įstaigoms neteikia.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.