Vytautės taikos plakatas – pakeliui į Ameriką

lions piesiniai
Šakių „Lions“ klubas apdovanojo tarptautinio taikos plakato konkurso „Išdrįskime svajoti“ prizininkus ir jų dailės mokytojus, pagerbė padėkos raštais visus konkurso dalyvius ir drauge pasidžiaugė Šakių „Varpo“ mokyklos mokinės Vytautės Ažukaitės (trečia iš kairės) sėkme. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusį penktadienį Šakių „Lions“ klubas paskelbė ir apdovanojo tarptautinio taikos plakato konkurso „Išdrįskime svajoti“, kurį organizavo Tarptautinė „Lions“ klubų organizacija ir Šakių „Lions“ klubas,  nugalėtojus. Nors buvo tikėtasi, kad konkurse dalyvaus daugiau 11–13 metų vaikų, tačiau į kvietimą atsiliepė tik 13 moksleivių iš Šakių „Varpo“ ir Sintautų pagrindinės mokyklų bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Kai kurie darbai nebuvo vertinami, nes jų formatas neatitiko nustatytų reikalavimų.
 
Nors konkursas rengiamas ne pirmus metus, tema itin aktuali šiandienos kontekste. Šiuo konkursu buvo siekiama skatinti vaikus kūrybiškai atskleisti savo požiūrį, jausmus ir viziją apie taiką pasaulyje. Geriausiai Lietuvoje įvertintas darbas išsiųstas Tarptautinei „Lions“ klubų organizacijos komisijai į Jungtines Amerikos Valstijas ir pretenduos į 5 tūkst. JAV dolerių prizą, o Šakių „Lions“ klubas taip pat įsteigė savo prizus.  

Pirmos vietos laimėtoja tapo Šakių „Varpo“ mokyklos moksleivė Vytautė Ažukaitė, kurios plakatas ir praėjusiais metais buvo išrinktas geriausiu. Šakių „Lions“ klubo prezidentas Dangiras Kazakauskas jai įteikė 100 eurų vertės piniginį prizą. Paskatinta ir moksleivės dailės mokytoja Jūratė Žalnorienė.

Pasak Šakių „Lions“ klubo atstovės Daivos Sabaliauskienės, V. Ažukaitės darbas tapo nugalėtoju ir respublikinėje atrankoje. Jis šiuo metu yra pakeliui į JAV.

„Tai yra labai aukštas įvertinimas ir mes visi dabar turime laikyti kumščius, kad Vytautės taikos plakatas laimėtų tarp 30 geriausių pasaulyje ir kad ji būtų pakviesta su tėvais į Ameriką ir laimėtų 5 tūkst. dolerių“, – linkėjo D. Sabaliauskienė.  

Antros vietos nugalėtoja – Viltė Bakytė. Jai atiteko 70 eurų vertės piniginis prizas. Trečia vieta ir 50 eurų vertės piniginis prizas įteiktas Rusnei Urbonaitei. Abi prizininkės mokosi Šakių „Varpo“ mokykloje. Nepamirštos ir jų mokytojos – J. Žalnorienė bei Lina Smilgiuvienė. Joms įteikti 50 eurų vertės piniginiai prizai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.