Prisiminė Holokausto aukas

Sausio 27-ąją prieš 76-erius metus, besibaigiant Antrajam pasauliniam karui, buvo išvaduota didžiausia nacistinės Vokietijos koncentracijos ir naikinimo Aušvico-Birkenau (Osvencimo) stovykla Lenkijoje, kurioje naciai nužudė daugiau kaip milijoną žmonių. Holokausto metu nužudyta apie 95 proc. tuo metu Lietuvoje gyvenusių žydų.

Minint Holokausto aukų atminimo dieną, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kvietė prisijungti prie pasaulinės atminimo akcijos #WeRemember /#MesPrisimename. Buvo kviečiama aplankyti žydų žudynių vietas,parašyti #WeRemember/#MesPrisimename ant popieriaus lapo, nusifotografuoti su šiuo ženklu ir pasidalinti savo nuotrauka socialiniuose tinkluose.
 
Tiesa, prisidėjusių prie minėtos akcijos, lankančių mūsų krašte esančias žydų žudynių vietas atsirado vos keletas, bent jau tik tiek pasidalino socialiniuose tinkluose. Rajono savivaldybės vicemeras Darius Jakavičius aplankė Batiškių, Barzdų seniūnė Jurgita Didžiulienė Baltrušių kaimo holokausto kapines.Naumiestietis Jonas Valaitis taip pat socialiniuose tinkluose pasidalino mintimis, kad aplankęs tą dieną Kudirkos Naumiestyje esančias net dvi žydų naikinimo vietas. Pasak naumiestiečio, 1941m. birželio 27d. žydų kapinėse Širvintos pakrantėje nužudyta per 400 vyrų (14–60metų amžiaus), o moterys, vaikai ir senyvo amžiaus vyrai (650 žydų) nužudyti 1941m. rugsėjo 16d. Paražnių miške. Jų palaikai perlaidoti 1959m. žydų kapinėse.

„Ant paminklo užrašas: „SUSTOK IR PAMĄSTYK. NEUŽMIRŠK, KAD ŠI ŽEMĖ PERSUNKTA NEKALTŲ ŽMONIŲ KRAUJU“. Koks nepaaiškinamas žiaurumas“, – rašo savo feisbuko paskyroje J. Valaitis.

Kiek daugiau žmonių prisijungė prie pasaulinės atminimo akcijos savo socialinių tinklų profilyje užsidėdami rėmelį #WeRemember/#MesPrisimename.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.