Rajono taryboje „užderėjo“ milijonierių

milijonieriaiAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Valstybinė mokesčių inspekcija spalio pirmąją dieną paskelbė 2013 metų gyventojų turto ir pajamų deklaracijų duomenis. Šių duomenų dėka galime sužinoti, kurie Šakių rajono tarybos nariai praturtėjo, kurie nuskurdo, paskolino pinigų ar pasiskolino patys. Taip pat galime sužinoti, kas važinėja prabangiausiomis transporto priemonėmis ir turi brangiausių meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių ar kitų registruotų daiktų.
 
Nuotr. Iš šešių rajono tarybos milijonierių penki priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.
 
2013-ųjų metų rajono tarybos narių turto ir pajamų deklaracijos rodo, kad rajono valdžioje yra nei daug, nei mažai – 6 milijonieriai. Tarybos nariai praturtėjo dešimtimis, šimtais tūkstančių ar net daugiau nei milijonu litų.

Neturtingiausiu tarybos nariu galima tituluoti socialdemokratų partijai priklausantį Martiną Eimutį, nors per metus laiko jis praturtėjo 12 tūkstančių litų. Tai savaime suprantama, juk jis yra jauniausias tarybos narys, todėl dar nespėjo uždirbti šimtų tūkstančių kaip kai kurie kiti jo kolegos.

Labiausiai įsiskolinęs tarybos narys – Sigitas Stanaitis. Jo skola siekia daugiau nei 1 mln. litų. 2012 metais įsiskolinimas septynženklio skaičiaus dar nesiekė. Nepaisant skolos dydžio, S. Stanaitis vis dar išlieka vienu  turtingiausių tarybos narių – jo šeimos turtas siekia daugiau nei 5 milijonus litų.
 
Tarybos nariai – milijonieriai

Turtingiausia tarybos nare galime vadinti Aureliją Maksvytienę. Jos šeimos turtas siekia daugiau nei 7 mln. litų, iš kurių – daugiau nei 2 mln. litų sudaro kitų registruotų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių vertė.  

Antrasis iš turtingiausiųjų, pagal pateiktus deklaracijų duomenis,  yra Sigitas Stanaitis.

Vytauto Bitino šeimos turtas pernai siekė daugiau nei 3,5 mln. litų. Beje, šis tarybos narys yra ne tik trečiasis pagal turtingumą, tačiau ir daugiausiai praradęs turto ir piniginių lėšų – 1, 375 mln. litų.

Milijonierių gretoms priklauso ir tarybos narė Virginija Puskunigienė. Jos šeimos turtas siekia daugiau nei 1, 8 mln. litų.

Penktasis pagal turtingumą – rajono meras Juozas Bertašius. Mero šeimos 2013 metais privalomas registruoti turtas ir piniginės lėšos perkopė 1,6 mln. litų. Praėjusiais metais J. Bertašius praturtėjo daugiau nei puse milijono litų.

Na ir paskutinė, bet neprasčiausia rajono tarybos narė milijonierė – Violeta Simonavičienė. Šios tarybos narės šeimos turtą sudaro  1,5 mln. litų. V. Simonavičienės turtas per metus laiko išliko stabilus -  nei sumažėjo, nei padidėjo.

Pasiskolinę ir paskolinę

Kaip ir buvo minėta, didžiausią skolą turi tarybos narys S. Stanaitis, tačiau jis ne vienintelis turi pasiskolintų ir negrąžintų lėšų.

Štai Vaidas Balčiūnas turi daugiau nei 330 tūkst. litų skolą. Nuo jo ne ką mažiau atsilieka ir tarybos narys Kęstutis Smirnovas, kurio pasiskolintų ir negrąžintų lėšų suma taip pat viršija 300 tūkst. litų.

Beveik 250 tūkst. litų skola slegia tarybos narės Marijos Jurgilienės pečius.

Edmundas Rinkevičius yra vienintelis tarybos narys, kuris turi paskolintų ir nesusigrąžintų lėšų, kurios siekia 340 tūkst. litų.

Brangiausi automobiliai

Pačiais prabangiausiais automobiliais važinėja Vytautas Bitinas. Pagal 2013 metų deklaracijų duomenis, šio tarybos nario kelių transporto priemonių vertė siekė 253 tūkst. litų. Turtingiausioji tarybos narė Aurelija Maksvytienė taip pat važinėja su ne ką prastesniais automobiliais, jos deklaruotų kelių transporto priemonių vertė – 243 tūkst. litų.

Su pačiu kukliausiu automobiliu važinėja Marija Jurgilienė. Šios tarybos narės deklaruotų kelių transporto priemonių vertė – vienas tūkstantis litų.
 
Seimo nariai – kraštiečiai

Kiek pajamų ir turto turi ne tik rajono tarybos nariai, bet ir į LR Seimą išrinkti mūsų kraštiečiai taip pat galime sužinoti iš pateiktų deklaracijų duomenų.

Seimo Lietuvos socialdemokratų frakcijos narys Mindaugas Bastys taip pat milijonierius. Jo šeimos turtą sudaro daugiau nei 1,3 mln. litų. Seimo narys yra pasiskolinęs 240 tūkst. litų, o jo žmona – 95 tūkst. litų.

Ona Valiukevičiūtė, Seimo Tvarkos ir teisingumo frakcijos narė su sutuoktiniu taip pat turi turto už nemažą sumą. Jų šeimos turtą sudaro 470 tūkst. litų.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Arvydas Vidžiūnas turi turto už 285 tūkst. litų. Pasiskolintos ir negrąžintos lėšos siekia 180 tūkst. litų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.