Seniūnija turi naują vadovą

jaseviciusVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Šių metų liepos 10 dieną Šakių rajono savivaldybės administracija paskelbė konkursą Šakių seniūnijos seniūno pareigoms užimti. Per nustatytą terminą buvo pateiktas net  21 konkurse dalyvauti pageidaujančio kandidato prašymas.
 
Nuotr. Spalio 2 dieną įvykusiame konkurse Šakių seniūno pareigoms užimti iš trijų kandidatų daugiausia balų surinko ir konkursą laimėjo  D. Jasevičius.
 
Spalio 2 dieną rajono savivaldybėje įvyko baigiamasis konkurso etapas.

Paaiškėjus Valstybės tarnybos departamente kandidatų gebėjimų ir vadovavimo testų rezultatams, dalis pretendentų prarado teisę dalyvauti kitame konkurso etape. Tad spalio 2 dieną savivaldybėje vykusiame galutiniame atrankos konkurse galėjo dalyvauti 7 kandidatai. Dėl komisijai nežinomų aplinkybių į konkursą atvyko tik trys pretendentai.

Kaip sakė savivaldybės konkurso atrankos komisijos pirmininkas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis, visi kandidatai pasirodė gana neblogai, tačiau vertinimai nebuvo patys aukščiausi. Pretendentai į seniūno pareigas turėjo atsakyti į klausimus, susijusius su būsimomis pareigomis bei įstatymų žinojimu. Sakykime, buvo pateiktas klausimas, kaip seniūnas turėtų elgtis dienos ir nakties metu, jei atvykus į šeimą, randami girti abu tėvai, o šeimoje auga nepilnamečiai vaikai. „Komentuodamas tokią konkrečią situaciją ir norėdamas atsakyti, kokie turėtų būti teisingi seniūno veiksmai, pretendentas turi gerai žinoti ir atitinkamus įstatymus“,- pastebėjo A. Damijonaitis.

Susumavus konkurso atrankos komisijos narių vertinimus, paaiškėjo, jog daugiausia balų surinko Dalius Jasevičius, šiuo metu dirbantis Šakių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus  vyresniuoju specialistu. Jam komisija skyrė 8,22, kitam konkurse dalyvavusiam kandidatui šakiečiui Tautvydui Šukiui - 7,05, o kauniečiui Artūrui Narkevičiui - 6,7 balų.

Artimiausiu metu, jei konkurso rezultatai nebus apskųsti, naujasis Šakių seniūnas D. Jasevičius, pasiryžęs pateisinti jam parodytą pasitikėjimą, pradės darbą seniūnijoje.

Stebėtojai nedalyvavo

Šio konkurso atrankos komisijos darbe dalyvavo trys savivaldybės administracijos atstovai, Kudirkos Naumiesčio seniūnas bei trys Šakių seniūnijos seniūnaičiai. Dalyvauti konkurse stebėtojų teisėmis buvo pareiškę norą ir Šakiečių bendruomenės nariai, rugsėjo 19 dieną raštu pateikę tokį prašymą rajono savivaldybės administracijai.  

Tokia teisė yra numatyta įstatymais. Stebėtojų teisėmis konkurse taip pat gali dalyvauti profsąjungų atstovai. Šakiečių bendruomenės atstovai rugsėjo 26 dieną gavo raštišką leidimą dalyvauti stebėtojų teisėmis minėtame konkurse. Tačiau rugsėjo 29 dieną buvo gautas kitas raštiškas pranešimas, jog leidimas atšaukiamas. Paaiškėjo, kad vadovaujantis Vyriausybės 2002 m. birželio 24 dienos nutarimo 26 ir 48 punktų nuostatomis, prašymas stebėtojo teisėmis dalyvauti komisijos darbe turi būti teikiamas per 9 kalendorines dienas nuo konkurso paskelbimo dienos. Kadangi konkursas Šakių seniūnijos seniūno pareigoms užimti buvo paskelbtas šių metų liepos 10 dieną, bendruomenės prašymo pateikimo terminas jau yra seniai praleistas,- tai turėjo būti padaryta iki liepos 19 dienos. Šakiečių bendruomenės atstovas Vaidas Balčiūnas tokias įstatymų nuostatas vertina kritiškai. Apie nustatytus terminus šakiečiai nieko nežinoję, be to, kol dar tik teikiami kandidatų prašymai, bendruomenės nariams sunku apsispręsti, ar  tikslinga dalyvauti stebėtojų teisėmis konkurse. „Taigi, bendruomenės atstovai konkursą galėjo stebėti tik už durų. Vyriausybės numatyta tvarka yra tarsi ir demokratiška, tačiau tokie nevykę prašymų pateikimo terminai demokratiją savotiškai apriboja“,- sakė V. Balčiūnas. Komisijos pirmininkas A.Damijonaitis apgailestavo, kad dėl pažeistų terminų teko atšaukti ankstesnįjį savivaldybės sprendimą leisti bendruomenės atstovams stebėtojų teisėmis dalyvauti konkurse, - Vyriausybės nutarimų būtina laikytis. „Aš šiuo klausimu nematau jokios problemos. Visuomenei pageidaujant skaidrumo ir viešumo, manau, konkursuose stebėtojų teisėmis galėtų dalyvauti  ne tik bendruomenės, bet ir spaudos atstovai“,- savo nuomonę atvirai išsakė  administracijos direktoriaus pavaduotojas A. Damijonaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.