Mamyčių klubas – ne tik televizijos ekrane, bet ir Šakiuose

bernotaiteAsta GVILDIENĖ
 
Šiomis dienomis po miestą pasklido žinia – savo veiklą pradėjo Mamyčių klubas. Ką jame veiks mažylius sūpuojančios mamytės ir kiek naudos duos tokie susitikimai, kalbinome Mamyčių klubo įkūrėją Ievą Bernotaitę.
 
Nuotr. Dvimetį sūnų auginanti I.Bernotaitė Šakiuose pasigedo veiklos su mažyliais, todėl nusprendė imtis iniciatyvos ir suburti bendramintes į Mamyčių klubą.
 
- Gal galėtumėte trumpai prisistatyti?
 
- Nors dar visai neseniai buvau pavyzdinga ir aktyvi studentė, tarptautiniame komitete dirbusi su Erasmus mainų programos studentais, šiandien pirmiausia esu dvejų metukų Dovydo mama. Po studijų grįžusi į Šakius įsitraukiau į asociacijos ,,Mano Šakiai“ veiklą, tapau Šakiečių bendruomenės centro nare, Šakių policijos rėmėja, ėmiausi organizuoti ir pavienes akcijas, aktyviai dalyvauju visuomeniniame gyvenime. Dirbu turizmo sektoriuje su internetiniais kelionių pardavimais.
 
- Kaip kilo mintis Šakiuose įkurti Mamyčių klubą?

- Kurį laiką stebėjau šakiečių gyvenimą iš šono, vėliau pradėjau dalyvauti jų veiklų organizavime. Pastebėjau daug probleminių sričių, tačiau, kaip mama, pasigedau veiklos su mažyliais. Didžiuosiuose miestuose tiek visko vyksta vaikams! O pas mus? Tuščia ir tylu... kai į šakiečių organizuojamus renginius pasiūlai įtraukti pačius mažiausius miesto gyventojus ar šeimas, visi pritaria, sutinka, jog tai reikalinga, tačiau niekas nenori  nemokamai ką nors organizuoti. Tad nusprendžiau pati imtis iniciatyvos - apjungti jaunas šeimas, atstovauti jų interesams. Taip Šakiuose atsirado Mamyčių klubas.
 
- Kiek moterų prisijungė prie šios gražios idėjos?

- Pirmajame Mamyčių klubo susirinkime dalyvavo dvylika mamyčių ir vienas tėvelis, tačiau iš tiesų mūsų yra gerokai daugiau. Tiesiog visiems sunku vienu metu susitikti: vienų vaikučiai serga, kitoms nepatogus sutartas laikas, tačiau mamytės aktyviai dalyvauja klubo veikloje net ir neateidamos į susitikimus. Šiuolaikinės technologijos leidžia susisiekti net ir iš pasaulio krašto.
 
- Kokia veikla ketinate užsiimti? Kokias nišas matote čia, provincijoje?

- Darbų esame prisigalvoję visiems metams! Šiuo metu dalyvaujame projekte ,,Smurtas artimoje aplinkoje“, kviečiame į vaikiškų knygelių garsinius skaitymus Šakių  bibliotekoje. Ateityje planuojame kurti daugiau būrelių patiems mažiausiems, kartu važiuoti į ekskursijas, organizuoti Mamyčių turgelius, auklių paieškas, užsiimti labdaringa veikla, miesto šventėse organizuoti vaikams daug įdomių užsiėmimų.  Juo labiau, kad šiandien,  geriausiu atveju, jiems būna skirtas tik vienas batutas. Ką daryti jaunoms šeimoms, norinčioms papramogauti kartu su savo mažyliais?  
 
- Kokie būtų pirmieji svarbiausi ir reikalingiausi Mamyčių klubo darbai?

- Prioritetine šio klubo veikla laikome vaikų kambario Šakiuose įrengimą, infrastruktūros pritaikymą, žaidimų aikštelių daugiabučių kiemuose įrengimą, atstovavimą jaunų šeimų interesams įvairiose iniciatyvose, kitų probleminių sričių sprendimą.
 
- Kiek Mamyčių klubo veikla bus naudinga mamytėms ir jų vaikučiams?

- Atsiradus daugiau veiklos mamoms ir mažyliams, Šakiai taps patrauklesni jaunoms šeimoms, sukursime vaikams artimesnę aplinką,  paįvairinsime laisvalaikį, didinsime užimtumą.
 
- Ką norėtumėte perduoti šakiečių bendruomenei?

- Ieškome fondų ir institucijų, kurioms reikalinga labdaringa parama, taip pat rėmėjų, globėjų, suinteresuotų šalių norinčių bendradarbiauti, prisidėti prie mūsų veiklų. Laukiame pasiūlymų įsilieti į iniciatyvas Šakių rajone. Kviečiu prisijungti prie Mamyčių klubo veiklos  visus, kuriems svarbu, kokiame mieste auga mūsų vaikai, kur kuriame šeimą, o gal tiesiog turite minčių, ką galėtume įgyvendinti. Norint kažką gauti, pirmiau reikia duoti. Tad labai laukiame naujų narių! Pažadu, nuo šiol Šakiuose nebebus taip tuščia ir tylu! Prisijunkite prie mūsų paskyros Facebook tinklalapyje ,,Šakių mamų klubas“ ir sekite naujienas arba atvykite į mūsų susitikimą, kurį planuojame organizuoti lapkričio 26 dieną 14 val. kavinėje ,,Kiba“.
 
- Dėkoju už pokalbį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.