Rajono taryba pritarė priedų skyrimui bei atlyginimų didinimui

Sausio 29-ąją rajono taryba posėdžio metu pritarė savivaldybės kultūros įstaigų vadovų priedų prie tarnybinių atlyginimų skyrimui, nors kai kurie tarybos nariai su tuo nesutiko, buvo priekaištų, jog priedus reikia „dalytis“ metų pabaigoje, už nudirbtus darbus arba, kai yra suformuotas metų biudžetas, tačiau nepaisant šių kalbų priedai buvo skirti.
 
Gelgaudiškio kultūros centro direktoriui Edgarui Pilypaičiui skirtas 4,5 koeficiento priedas, kurio pagrindu imama Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtinta bazinė mėnesinė alga, už vadovavimą mažajam vokaliniam ansambliui, chorui „Gauda“, teatralizuotai ekskursijai, folkloro ansambliui „Šilupė“ bei pasiektus šių kolektyvų rezultatus. Šiam vadovui taip pat skiriamas 50 proc. priedas prie tarnybinio atlyginimo už įstaigos tikslų įgyvendinimą pagal nustatytus veiklos vertinimo kriterijus ir papildomai vykdomą Gelgaudiškio dvaro kultūrinę ir ūkinę veiklą.

Kudirkos Naumiesčio kultūros centro direktorei Laimai Mockevičienei taip pat skirtas 4,5 koeficiento priedas, kurio pagrindu imama Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtinta bazinė mėnesinė alga, už vadovavimą mėgėjų teatrui „Savi“ ir humoro grupei „Kanapa“ bei pasiektus šių kolektyvų rezultatus.

Šakių kultūros centro direktoriui Raimondui Januševičiui skirtas 4,5 koeficiento priedas, kurio pagrindu imama Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtinta bazinė mėnesinė alga, už vadovavimą cirko studijai „Šypsena“ ir pasiektus tarptautinius rezultatus.

Zanavykų muziejaus direktorei Rimai Vasaitienei skirtas 30 proc. priedas prie tarnybinio atlyginimo už įstaigos tikslų įgyvendinimą pagal nustatytus veiklos vertinimo kriterijus.
Pakilo atlyginimai

Rajono taryba sausio 29 dienos posėdžio metu pritarė padidinti Kukarskės globos namų direktorės Astos Pranaitienės ir Šakių socialinių paslaugų centro direktorės Vilmos Bielskienės tarnybinius atlyginimų koeficientus iki 21,5. Iki tol ir A. Pranaitienės, ir V. Bielskienės atlyginimų koeficientai buvo 19,5. Dėl šio klausimo posėdžio metu taip pat kilo nemažai diskusijų, kaip ir dėl priedų skyrimų. Vienų tarybos narių manymu, skirti priedus ir didinti atlyginimus derėtų, kai yra patvirtintas metų biudžetas, kiti mano priešingai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.