Seimo nariams – klausimai apie sumažintas pensijas ir vagystes

valiukeviciute grazulisAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Sekmadienio popietę Šakių krašto gyventojai turėjo išskirtinę galimybę pabendrauti su Seimo nariais Petru Gražuliu, Ona Valiukevičiūte bei kandidatu į rajono merus Kęstučiu Gudelevičiumi. Susitikimo metu, kuris vyko Šakių kultūros centre, pasisakė ne tik partijos Tvarka ir teisingumas nariai, bet ir į susitikimą atvykę šakiečiai.
 
Nuotr. O. Valiukevičiūtė bei P. Gražulis šakiečius ragino prieš balsuojant gerai apgalvoti, kokios valdžios jiems reikia.
 
O. Valiukevičiūtė teigė mananti, jog šakiečiai apie ją tiek daug visko žino, jog jau nelabai yra ką papasakoti, ji taip pat agitavo balsuoti už K. Gudelevičių. „Žinoma, kad agituosiu, net kalbos nėra, tam ir atvažiavau, todėl norėčiau pakalbėti apie K. Gudelevičių. Dabar yra vadinamasis rinkiminis laikotarpis, kurį Rolandas Paksas labai gražiai pavadino kalėdojimu. Mes, važiuojam, kalėdojam, važinėja ir kitų partijų atstovai, norime, kad visi geriau gyventų. Bet kokiu atveju, ką nors ypatingo, naujo išrasti ar papasakoti yra neįmanoma. Aš manau, kad kiekvienuose rinkimuose žmonės praktiškai jau žino, ko į juos eina ir žino, už ką balsuos. Manau, jog tokie susitikimai yra labai svarbūs. K. Gudelevičius yra vienas iš aktyviausių partijos narių, o taip pat yra labai daug gero nuveikęs Šakių krašto žmonių labui“,- savo nuomonę išsakė Seimo narė.
 
„Šiais laikais - deficitas sąžiningų politikų“

Petras Gražulis kalbą pradėjo visiems gerai žinomu, legenda tapusiu savo posakiu „Už Lietuvą“ tik prie jo šįkart dar pridėjo „šakiečiai“. P. Gražulis svarstė, kaipgi rinkėjams pasirinkti tinkamiausius žmones. „Kiekvienas sako aš gražesnis, aš geresnis, balsuok už mane. Ir kaip tam žmogui atsirinkt? Visais klausimais visos partijos rinkiminiu laikotarpiu pažada padėti, visi taip pat mąsto, tą patį kalba. Visi teigia, jog spręs problemas, tarnaus savam kraštui, sunku žmonėms orientuotis. Balsuoti ateina kas antras gyventojas, daugelis sako, jog jau išaugo iš to amžiaus, kad mane apgaudinėtų ir eičiau balsuoti, todėl neinu, nes jūs visi vienodi“,- teigė Seimo narys. P. Gražulis susirinkusiųjų klausė, ko Lietuvoje labiausiai reikia, ko trūksta, kad žmonės, ypač jaunimas, neišvažiuotų? Kad čia būtų gera gyventi. Susirinkusieji teigė, jog reikia darbo, o valdžiai labiausiai trūksta sąžinės. „Šiais laikais yra deficitas sąžiningų politikų. Aš tikiu, jog partijos Tvarka ir teisingumas nariai yra sąžiningi, tikiu pats savimi, mano tikslas atėjus į valdžia nėra viską imti sau, bet padėti kitiems žmonėms. Neužilgo savivaldos rinkimai, jūs ateisite ir balsuosite. Aš norėčiau, kad mūsų partijos atstovai savo pareigas atliktų sąžiningai, kad žmonės pasitikėtų mumis, kad nebūtų gėda už nuveiktus darbus. Aš esu 100 proc. įsitikinęs – jeigu valdžia sąžiningai tarnautų piliečiams, nebūtų tokios milžiniškos migracijos. Galima būtų padidinti ir pensijas, ir atlyginimus“,- tęsė Seimo narys.
 
Žadėjo rūpintis visu rajonu

Kandidatas į rajono merus K. Gudelevičius teigė, jog didžiuojasi nuveiktais darbais, dalykais, kuriuos pavyko padaryti. „Mūsų kraštas yra labai gražus, kiekvienas norime, kad čia būtų gera ir saugu gyventi. Nuo to, kaip būsimasis meras sutars su taryba, labai priklausys darbas, darnumas, priimti sprendimai, skaidrumas ir visa kita. Aš manau, kad šakiečiai gerai pagalvos, išsirinks tinkamus žmones, kad darbai vyktų sklandžiai“,- kalbėjo K. Gudelevičius. Kandidatas į rajono merus teigė, jog šią kadenciją keletą darbų Šakių rajonui su O. Valiukevičiūtės pagalba pavyko padaryti partijos Tvarka ir teisingumas Šakių skyriaus nariams. „V. Kudirkos gimnazijos renovacijai buvo skirta 300 tūkst. litų, Lekėčių mokyklos renovacijai – 300 tūkst. litų, pusė milijono litų skirta V. Kudirkos muziejui, kurį 11 metų lankė visos partijos, atvažiuodavo socialdemokratų delegacija, niekas nepajudėjo iš mirties taško, viskas griuvo tol, kol O. Valiukevičiūtė neužsiėmė ir nebuvo padarytas šis darbas“,- atvirai teigė kandidatas. K. Gudelevičius taip pat sakė, jog stengiasi padėti visam rajonui. „Neišskiriu krašto, iš kurio esu kilęs, kaip naumiestietis nesistengiu padėti tik Kudirkos Naumiesčiui – jokiu būdu. Nepriimtina man buvo tarybos narių Edmundo Rinkevičiaus ir Irenos Haase iniciatyva, kuria jie siekė rūpintis tik Gelgaudiškio reikalais, reikia rūpintis visu rajonu“,- nuomonę išsakė K. Gudelevičius. Kandidatas į rajono merus taip pat teigė, jog mes labai kenčiame nuo biurokratijos, minėjo, jog pats tuo įsitikino ne vieną kartą. „Keletą kartų teko kreiptis ir į laikraščius, ir į Lietuvos ryto televiziją. Per biurokratinius slenksčius būdavo neįmanoma „pramušti“, pakeisti įstatymų. Kudirkos Naumiesčio kultūros centro renovacijai buvo skirta virš 2 mln. litų, o nepraėjus nei trims mėnesiams, pradėjo luptis sienos, mestis pelėsis, nieko nėjo padaryti, kol neiškvietėm televizijos, tik vėliau atsirado tikėjimas, kad kas nors pasikeis“,- kalbą tęsė K. Gudelevičius.
 
Socialinės paramos skyrius - silpniausias

Kandidatas į merus pasakojo, jog jam teko spręsti ir socialines problemas. „Deja, turiu pasakyti, kad Šakių rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrius yra vienas iš silpniausių. Dėl vedėjos ir darbuotojų aplaidumo buvo nukentėję keletas moterų, kurioms buvo panaikintas pašalpų gavimas, O. Valiukevičiūtės dėka šią problemą išsprendėme, pašalpas grąžino. Į Seimo narę dėl įvairiausių problemų kreipiausi daugiau nei 40 kartų. Jos pagalba buvo išsaugota Sintautų priešgaisrinė tarnyba ir atlikta daugelis kitų puikių darbų“,- atvirai kalbėjo K. Gudelevičius.

Išsiskyrė nuomonės

Susirinkę žmonės Seimo nariams uždavė klausimų, kurie daugiausiai buvo susiję su sumažintomis pensijomis, jų grąžinimu. Kaip teigė P. Gražulis, „Per dvejus metus bus grąžinta, kas buvo pavogta“. Susitikime dalyvavusį tarybos narį Vaidą Balčiūną sudomino, kas, P. Gražulio manymu, yra tie vagys, kurie pavogė pensijas. „Ponas Petrai, jūs ką tik pasakėte, kad kažkas pavogė pensijas, patikslinkit, kas jas pavogė?“,- klausė tarybos narys. P. Gražulis ilgai nedelsęs atsakė, jog konservatoriai. „Jūs norit, jog jūsų, Seimo narių, nevadintų vagimis, kai jūs vieni kitus jais vadinate“,- atvirai sakė tarybos narys. P. Gražulis teigė jog pensijų vagystė yra faktas ir paklausė V. Balčiūno, ar jis to nežinojo. „Ar tikrai pavogė? Įsidėjo į kišenę?“,- klausė V. Balčiūnas. Seimo narys atsakydamas teigė, jog nė viena Europos Sąjungos šalis krizės metu nemažino pensijų, išskyrus Lietuvą. Šie P. Gražulio žodžiai buvo palydėti susirinkusiųjų plojimais. Malšindama paaštrėjusią diskusiją O. Valiukevičiūtė teigė, jog kalbant apie terminologiją, norint prikibti prie žodžio, visada rasime būdą, kaip tai padaryti. „Jeigu jūs specialiai atėjęs stengiatės prikibti prie žodžių, tai tokia diskusija nebus diskusija“,- teigė Seimo narė.
 
Kiek uždirba Seimo nariai?
 
Susitikimo metu su Seimo nariais taip pat buvo diskutuojama apie opiausias problemas, viena iš jų – regioninė plėtra. Buvo kalbama apie žvyrkelių asfaltavimą ir didžiulį to poreikį. Taip pat buvo paklausta, kiek O. Valiukevičiūtė bei P. Gražulis uždirba ir ar išgyventų iš 200 eurų. O. Valiukevičiūtė, atsakydama į klausimą, teigė, jog ne visada jos gyvenimas buvo itin geras, o ir pinigų, kaip ir visiems, būdavo, jog trūkdavo. Seimo narė teigė, jog šiuo metu uždirba apie 2 tūkst. eurų, o P. Gražulis savo atlyginimo dydžio nekomentavo.
 
Privalu žinoti apie teistumą

Seimo narės teigimu, dažnai žmonės yra nusistatę prieš Seimo, tarybų narius, teigia, jog jie yra vagys, todėl O. Valiukevičiūtė susirinkusiųjų paklausė, kodėl jie neišsirenka sąžiningos valdžios? Į šį klausimą viena iš moterų atsakė, jog niekur nebūna parašyta, jog jie vagys. Tuomet Seimo narė teigė, jog jei žmogus buvo vagis, tai turi būti parašyta, jog asmuo buvo nuteistas. „Dabar tokie asmenys turi rašyti savo plakatuose, biografijose, jog buvo teisti. Jeigu žmogus tik įtariamas ir nežinia kodėl, tai vėlgi, jo negalima apkaltinti, jei jis to nepadarė. Turite rinkti žmones, kurie yra bent jau neprisidirbę, kurie yra nepadarę nieko blogo“,- teigė Seimo narė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.