Kidulių komanda džiaugiasi atnaujintomis patalpomis

gaisrine kiduliai
Ir Kidulių ugniagesių komanda, ir svečiai džiaugėsi pagerėjusiomis darbo sąlygomis bei atnaujintomis patalpomis, prie kurių remonto daug prisidėjo patys ugniagesiai. G. Bernotienės nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Prieš dvejus metus Kidulių ugniagesių komanda džiaugėsi įsigytu apynauju gaisriniu automobiliu, o praėjusį antradienį Kaimelio parapijos klebonas Zenonas Stepanauskas pašventino ir ką tik suremontuotas savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Kidulių komandos patalpas. Be to, komanda atsisveikino su į užtarnautą poilsį išėjusiu padalinio vadovu Vytautu Mačaičiu, kurį pakeitė naujasis vadovas – Audrius Mozūraitis.

Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos vadovas Gintautas Vedegys sako, kad devyniuose padaliniuose (neskaičiuojant Barzdų komandos, kur dirba savanoriai) padėtis dėl patalpų bei darbo sąlygų gerėja, tik keturios komandos dar turi senus automobilius, bet laikui bėgant svarstoma pakeisti ir juos.

„Galim važiuoti ir žiūrėti į bet kurį kraštą, tikrai neapsijuoksim“, – sako savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas ir aiškina, kad nė viena komanda nedirba antisanitarinėmis sąlygomis ar pastatuose su kone įgriuvusiais stogais – apie tokias sąlygas retsykiais prabyla kaimynai.

Visgi iki remonto Kiduliuose buitis buvo viena prasčiausių, tad dabar atnaujintos patalpos išties džiugina. Iš senųjų patalpų realiai belikusios sienos – patalpos pasikeitusios kardinaliai, jaukiai įrengtas ne tik garažas, poilsio kambarys, bet ir virtuvėlė. Be to, didžiąją dalį darbų atliko patys ugniagesiai, tik stambesniems darbams buvo samdyti statybininkai, o lėšų tam buvo rasta vidiniuose rezervuose.

„Aš dalinai buvau tiekėjas, jie statybininkai“, – sako G. Vedegys ir informuoja, kad baldai, medžiagos ir darbas atsiėjo 20 tūkst. 462 eurus.  

Gerų žodžių šiai įstaigai, kuriai beveik penkerius metus vadovauja G. Vedegys, negailėjo ir į svečius atvykęs savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius, pabrėžęs, kad rezultatai bei atlikti darbai kalba už save.

„Štai ką reiškia puikus vadovas“, – teigė jis, atviravęs, kad šia viešąja įstaiga jis išties žavisi.

Beje, remontas atliktas per stebėtinai trumpą laiką – bemaž per mėnesį, o per tą laiką komanda laikinai glaudėsi išsinuomotose bendruomenės centro patalpose. Bendruomenės centro „Vinkšnupis“ vadovas Martynas Mockevičius teigė, kad ugniagesiams visuomet malonu padėti, nes jie arčiausiai žmonių ir įvykus nelaimei nedvejodami skuba pagalbon.

Tiesa, maždaug 70 proc. iškvietimų yra į kitą Nemuno pusę – į Jurbarką. Tačiau, anot G. Vedegio, nelaimė sienų neturi. Pavyzdžiui, Kudirkos Naumiesčio komanda gana dažnai skuba Kybartų pusėn, lekėtiškai – Kauno pusėn ar atvirkščiai. Kalbant apie Kidulius, G. Vedegys minėjo, kad statistiškai į įvykius vykstama kiekvieną dieną. Jei viena diena ramesnė, tai, žiūrėk, kitą į iškvietimus tenka vykti keliskart.

Patalpas bei įrangą pašventinęs Kaimelio klebonas Z. Stepanauskas linkėjo šv. Florijono globos, sėkmingo darbo bei Dievo palaimos ir apsaugos nuo nesėkmių, negandų. Pagerėjusiomis sąlygomis bei atliktais remonto darbais džiaugėsi ir Kidulių seniūnė Renata Švelnytė, Seimo narė Irena Haase.

Susitikimo metu Kidulių komanda atsisveikino su nuo 1993-ųjų čia dirbusiu vyresniuoju ugniagesiu, padalinio vadovu V. Mačaičiu.

„Nelengvas darbas, bet amžius pribręsta ir laikas išeiti“, – sako jis ir priduria, kad nėra ką lyginti, kokiomis sąlygomis pradėjo dirbti pats ir kokias dabar turi komanda. Anuomet, jo žodžiais, čia buvusios ne patalpos, o kone kluonas, tad dabar džiaugiasi dėl kolegų, kurie turi puikias sąlygas.

A. Mačaičiui mero patarėja Violeta Simonavičienė įteikė mero pasirašytą padėkos raštą už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą, ilgametį profesionalų darbą ir pabrėžė, kad taip turėtų dirbti kiekvienas, tarnaujantis Valstybei ir jos žmonėms. Nuo šiol Kidulių komandos padaliniui vadovaus iš šio krašto kilęs A. Mozūraitis. Komandoje iš viso dirba devyni žmonės.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.