Į vadovų viešus pasisakymus sureagavo namų gyventojai

Po to, kai prieš porą savaičių rajono laikraščiai išspausdino informaciją, jog savivaldybės valdoma UAB „Šakių šilumos tinklai“ nesutinka su teismo sprendimu ir jį skųs aukštesnės instancijos teismui, savo nuomonę nusprendė pareikšti daugiabučių gyventojai, kurie sako, jog jų interesų niekas šioje situacijoje nepaiso.

Prieš savaitę rašėme, kad gruodžio 28 d. Marijampolės apylinkės teismo Šakių teismo rūmai visiškai tenkino UAB „Mano būstas Dainava“ ieškinį ir teismas įpareigojo UAB „Šakių šilumos tinklai“ ieškovams perduoti dviejų daugiabučių namų, pažymėtų Vytauto 19-uoju bei Draugystės tako 4-uoju numeriu, atnaujinimo dokumentaciją. Tačiau užuot tenkinę šį sprendimą UAB „Šakių šilumos tinklai“ sausio 28d.  apskundė jį aukštesnės instancijos teismui, o gyventojai, paskaitę, ką apie tai spaudoje komentuoja įmonės direktorius Raimondas Rauckis, atsiuntė į redakciją paaiškinimą, kodėl jie pasirinko ne tik kitą namo administratorių, bet norėjo, jog ir renovacijos administravimą (dėl kurio ir vyksta bylinėjimasis) perimtų kita įmonė.
 
„Prieš tai buvęs namų administratorius UAB „Šakių komunalinis ūkis“ (dabar „Šakių šilumos tinklai“), į kurį dėl namų atnaujinimo kreipėmės dar 2017 m., mus nuvylė. Namų atnaujinimo (modernizavimo) procesas buvo pradėtas tais 2017m., bet atgulė į stalčius, iki kol gyventojai nusprendė keisti namų administratorių 2020 metų pradžioje“, – aiškinama atsiųstame Vytauto 19-uoju numeriu pažymėto namo gyventojų rašte.

Pasak rašto autorių, abiejų namų gyventojai gerai įvertino ir džiaugėsi pasirinktos UAB „Mano būstas Dainava“ namų priežiūros darbu ir komunikavimu administruojant namus. Dėl to nusprendė šiai įmonei perduoti ir namų atnaujinimo administravimą. Buvo pasirašytos pavedimo sutartys UAB „Mano būstas Dainava“ vykdyti namų atnaujinimo procesą, todėl namų atnaujinimo dokumentacija turėjo būti perduota gyventojų pasirinktam administratoriui iš UAB „Šakių šilumos tinklai“. Tačiau UAB „Šakių šilumos tinklai“, gavę pagrindinio akcininko – savivaldybės administracijos – nurodymą, dokumentų neperdavė. Prasidėjo „mėtymasis raštais“, o vėliau, kaip žinia, teismai.

Sprendžiant iš rašto, abiejų namų gyventojai UAB „Šakių šilumos tinklai“ sprendimą apskųsti Šakių teismo nuosprendį vertina skeptiškai.

„Ši įmonė neatsižvelgia nei į teismo sprendimą, nei į gyventojų valią pasirinkti namų renovacijos projekto administratorių ir toliau švaisto mokesčių mokėtojų pinigus apskųsdama teismo nutartį aukštesnės instancijos teismui“, – taip vertina teismo sprendimo apskundimą teksto autoriai.

Rašte teigiama, jog savivaldybės ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis klaidina visuomenę viešai teikdamas, kad namo gyventojų sudaryta sutartis su naujuoju administratoriumi yra neteisėta, nes jos įteisinimas pažeidžia teisės aktuose nustatytą tvarką – pagal ją gyventojai, norėdami keisti namo administratorių, pirmiausiai turi kreiptis į savivaldybę. Anot rašto autorių, tai nėra teisinga informacija, nes šis ginčas vyksta ne dėl namo administravimo, o dėl daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) projekto dokumentų perdavimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px