Piliakalniais reikia rūpintis nuolat

Ketvirtadienį rajono meras Edgaras Pilypaitis kartu su Sudargo seniūne Rita Grigaitiene ir savivaldybės administracijos paminklosaugininke Inga Navlickiene bei Kultūros paveldo departamento Alytaus ir Marijampolės padalinio atstovais lankėsi Kernavės valstybiniame kultūriniame rezervate.

Susitikimo su vadovybe ir specialistais metu aptartos piliakalnių slinkimo problemos, pasidalinta patirtimi, sutarta bendrauti, dalintis įžvalgomis bei patarimais. Pasak I. Navlickienės, Kernavėje daugelis priemonių, kurias Šakių rajono savivaldybė dar tik planuoja taikyti (avarinės grėsmės likvidavimas, drenažo įrengimas ir pan.), jau yra įgyvendintos, visgi jie vis tiek susiduria su panašiomis problemomis kaip ir Sudarge – piliakalniai slenka, tik mažesniu masteliu.
 
„Ar savivaldybės jau investavusios į avarinės būklės likvidavimą, ar ne, jos tai turi daryti nuolat – piliakalniams reikalingas nuolatinis dėmesys, priežiūra ir, žinoma, investicijos“, – teigė savivaldybės specialistė, pridūrusi ir tai, kad kol kas nėra aišku, kada Šakių savivaldybė galėtų šioms priemonėms gauti finansavimą, tačiau be parengiamųjų darbų, projektavimo, tyrimų, sako I. Navlickienė, nieko nebus, tad mažais žingsneliais einama tikslo link.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.