Visus įvertino labai gerai, bet trečdalį – su avansu

Seniūnus vertinęs administracijos direktorius Vytautas Ižganaitis (kairėje) pripažįsta, kad kai kurie iš jų galėtų būti aktyvesni, ūkiškesni, labiau organizuoti, nors yra ir ypač puikiai besitvarkančių. Visgi, nors pastabų kai kuriems seniūnams ir turi, visus 14 įvertino labai gerai. D. Pavalkio nuotr.

Kaip įprasta, prasidėjus naujiems metams ne tik brėžiamos ateities gairės, bet už praėjusių metų veiklą vertinami seniūnai, kultūros, švietimo, socialinių įstaigų vadovai. Pastaruosius vertina meras, o administracijos direktorius seniūnų vertinimą jau baigė ir atvirauja, kad kai kurių seniūnijų vadovai įvertinti su avansu.

Administracijos direktorius Vytautas Ižganaitis, paklaustas, kaipgi sekėsi seniūnų vertinimas, atsidūsta ir nedaugžodžiauja: „Įvairiai.“

„Visus įvertinau labai gerai, bet trečdalį – su avansu“, – priduria administracijos direktorius ir paaiškina, kad jis pats pernai dirbo pusę metų, užduotys jau buvo suformuluotos iš anksčiau, tad ir nenorėjo būti itin griežtas.

Visgi prašau administracijos direktorių šiek tiek detalizuoti seniūnų darbą, tad jis patikina, kad  kai kurių seniūnų darbą sunku lyginti, nes ir seniūnijos, jų dydžiai, specifika skirtinga. 

„Negalim vienodai lyginti kokių Šakių ir Žvirgždaičių“, – sako V. Ižganaitis.

Tačiau išties, sutinka jis, yra atsakingai ir kruopščiai dirbančių ir yra daugiau šnekančių, kuriuos jis pavadina tiesiog šnekučiais. Prie tokių priskiria Gelgaudiškio seniūną Valdą Dumčių, kuris „turi daug iniciatyvų, nevengia savarankiškai priimti sprendimų, bet kartais jie prasilenkia su logika ir prioritetais“. Pasitempti yra kur ir Kudirkos Naumiesčio seniūnui Edvardui Belevičiui, Šakių seniūnui Daliui Jasevičiui, gerokai aktyvesnis galėtų būti ir Plokščiams vadovaujantis Danas Bendoraitis. Nemažai kritikos, anot administracijos direktoriaus, sulaukia ir Lukšių seniūnas Vytautas Andziulevičius.

„Jis stengiasi, bet karštas žmogus, turi daug nebaigtų darbų su Zyplių dvaro ansamblio teritorija. Turėjo sutvarkyti iki naujų metų, bet to nepavyko. Pasiteisinimas – dėl žmonių trūkumo, jų sergamumo. Dabar terminas iki Velykų“, – teigia V. Ižganaitis. 

Sintautams vadovaujantį Kęstutį Birbilą pagal darbo specifiką įvardija „per vidurį“. Panašiai atsiliepia ir apie Slavikų seniūną Redą Juškaitį: „Dirba ne kaip administratorius, bet tikras seniūnas, puikiai žino problemas, bet daug apleistų pastatų, fermos. Manau, tą klausimą, dirbdamas kaip administracijos direktoriaus pavaduotojas, galėjo išspręst, bet nustumia, kad pajininkų klausimas.“

Ko gero, visi žinome posakį, kad moterys laiko net tris namų kampus, tad administracijos direktorius juokiasi, jog ir kalbant apie seniūnes moteris tiktų šis palyginimas. Keturioms rajono seniūnijoms – Barzdams, Žvirgždaičiams, Kiduliams ir Sudargui vadovauja seniūnės moterys: Jurgita Didžiulienė, Giedrė Snudaitienė, Renata Švelnytė-Mykolaitienė ir Rita Grigaitienė. 

„Visos seniūnės moterys tvarkosi labai gerai“, – giria administracijos direktorius ir leidžia suprasti, kad iš jų galėtų pasimokyti ir kai kurie vyrai.

Ypač gerai atsiliepia apie Kriūkų seniūną Anatolijų Kazlauską.

„Turbūt Kriūkai pirmoj vietoj. Organizaciniai, ūkiniai klausimai, operatyvumas, siūlymai, pasiūlymai daugiausiai iš Kriūkų“, – komplimentų seniūnui negaili administracijos direktorius.

Priekaištų V. Ižganaitis neturi ir Lekėčių seniūnui Ričardui Krikštolaičiui, Griškabūdžio seniūnui Sauliui Naumavičiui. Šie seniūnai, anot pašnekovo, savo teritorijose tvarkosi išties pagirtinai.

„Gyventojai į seniūnus labai daug vilčių deda, bet kartais, kurie prasčiau tvarkosi, galima spręsti iš to, kiek administracija gauna skambučių“, – patikina V. Ižganaitis ir priduria, kad vienas aktualiausių klausimų gyventojams – keliai ir jų būklė, skambina ir dėl socialinių būstų skyrimo, pralaidų tvarkymo, autobusų maršrutų.

V. Ižganaitis pasidžiaugia, kad tiek pernai, tiek šiais metais bus atnaujinama technika seniūnijose, įsigyjama ne tik smulkesnių prietaisų, tokių kaip trimeriai, bet ir traktoriukų žolei pjauti, tad dirbti yra su kuo, svarbiausia, kad būtų kam.

Kadangi visi seniūnai įvertinti labai gerai, jie sulauks paskatinimo – šiek tiek didesnio koeficiento prie algos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.