Gelgaudiškiečio skundą spręs ir rajono taryba

zibutis2Gintarė MARTINAITIENĖ

Gelgaudiškietis Antanas Žibutis kreipėsi į rajono tarybą su prašymu, kad ši padėtų išspręsti problemą dėl daugiabučiuose namuose keičiamų vamzdžių. Darbai, pareiškėjo nuomone, buvo atliekami be leidimų, projektų ir nesilaikant įstatymo. Be to, kai kuriuose butuose po darbų atlikimo būna šalčiau nei prieš keičiant vamzdžius.

Nuotr. A. Žibutis prašė rajono tarybos pateikti savo išvadas, ar iš tikro galima vamzdžius keisti be jokių leidimų, derinimų, o kai kur net apšildyti ir grindis.

Keičia ne tik vamzdžius, bet apšildo ir grindis

Nežinodamas, kaip spręsti nesibaigiančią istoriją dėl Suvalkieičų gatvėje, Gelgaudiškyje, pakeistų vamzdžių, A. Žibutis kreipėsi į rajono tarybą. Pensininkas pasakojo, kad tampa vis populiariau remontuojant butus keisti vamzdžius, kurie, jo įsitikinimu, išbalansuoja namo sistemą. Praėjusią vasarą keletoje butų jau buvo pakeisti vamzdžiai, dabar, gelgaudiškiečio pasakojimu, dviejuose butuose taip pat vyksta remonto darbai. „Kiek žinau, kai kur sudėti ne tik daug didesni radiatoriai nei priklauso, bet ir apšildytos grindys. Juk paskui už visa tai turi mokėti visi namo gyventojai. Tas pats vyksta ir Mokyklos gatvėje“, - tarybos nariams guodėsi A. Žibutis. Be to, kai buvo pakeisti vamzdžiai jo paties bute (darbus inicijavo kaimynai – red.) šiluma sumažėjo maždaug dviem laipsniais. Manoma, kad taip atsitiko dėl to, kad buvo sumontuoti šiek tiek siauresni vamzdžiai.
 
Turi derinti

A. Žibutis rajono taryboje svaidėsi ne tuščiais žodžiais. Vyriškis citavo 2010 metais spalio 25 dieną patvirtintą ir energetikos ministro Arvydo Sekmoko pasirašytą įstatymą. „Taisyklėse aiškiai parašyta, kad jei tai susiję su kitų gyventojų interesais, norint pakeisti galingesniais radiatoriais, reikia visų sutikimo ir parašų. Turi turėti projektą, paskui gauti pažymą, kad darbai atlikti pagal projektą. O kaip yra dabar? UAB „Šilumos tinklai“ aiškina, kad tai namo reikalas, o namo gyventojai dažnai tokių dalykų net nežino“, - pasakojo gelgaudiškietis. Jis tikino, kad dabar tokie darbai atliekami be jokių leidimų, projektų ar derinimų. Būtent todėl pensininkas ir kreipėsi į rajono tarybą, kad ši padėtų atsakyti į klausimus ir išspręsti ginčą, kaip tai turi vykti, kas už ką atsakingas ir pan.

Istorija žinoma

Tiesa, laikraštis „Draugas“ dar vasario pradžioje aprašinėjo šią istoriją, išklausė A. Žibutį, jo kaimynus, UAB „Šilumos tinklų“ atstovą. ?Gyventojai aiškino, kad leidimai buvo gauti ir vamzdžių keitimas buvo derintas su UAB „Šilumos tinklai“, o bendrovės technikos direktorius Simanas Valaitis tuomet tikino, kad niekas derinta nebuvo. „Be mūsų žinios jie neturėjo teisės kišt pirštų ir vamzdžio diametrą privalėjo išlaikyti“, - tuomet kalbėjo bendrovės specialistas. Jis ragino nesutarimus kaimynams spręsti patiems, o jie kišis tik kraštutiniu atveju. Neaišku, koks atvejis yra kraštutinis, bet, rodos, turėtų kažkas aiškiai priminti, kad įstatymų turėtų būti laikomasi visur ir visais atvejais. Artimiausiu metu šiuo klausimu žodį tars ir rajono valdžios atstovai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.