Tarptautinis partnerystės projektas – Šakiuose

moteru projektasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Šakių moterų veiklos klubas, vykdydamas Švietimo mainų paramos fondo Leonardo da Vinči partnerystės projektą „Profesinės kvalifikacijos kėlimas ne pelno rinkodaroje“ jau antri metai aktyviai dalyvauja šio tarptautinio projekto veikloje.
 
Nuotr. Seminarų metu diskutuota apie nevyriausybinių organizacijų sėkmingos veiklos pagrindinius principus ir galimus finansavimo šaltinius.
 
Trečiasis darbinis susitikimas

Pernai šakietės dalyvavo pirmajame projekto dalyvių susitikime Vokietijoje, Leipcige, o šių metų pavasarį darbiniai susitikimai vyko Jungtinėje Karalystėje, Didžiojo Mančesterio regione. Jau tuomet projekto partneriai - Vokietijos, Turkijos, Ispanijos ir Jungtinės Karalystės nevyriausybinių organizacijų atstovai buvo pakviesti rugsėjo mėnesį atvykti į Lietuvą, į trečiąjį partnerių susitikimą Šakiuose. Tad šakietės moterys rugsėjo 9 dieną sulaukė nemažo būrio svečių. Į trečiąjį partnerystės projekto dalyvių susitikimą atvyko atstovai iš Vokietijos, Turkijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės- iš viso 18 projekto dalyvių. Tris dienas trukęs projektas ir užsienio svečių viešnagė Šakiuose buvo darbinga ir įvairi. Šakių moterų veiklos klubo moterys turėjo tikslą ne tik sudaryti svečiams puikias darbo sąlygas seminarų metu, parengti įdomius darbinius vizitus, bet ir supažindinti svečius su Zanavykija, jos kultūriniu ir istoriniu paveldu.

Vyko seminarai, diskusijos

Rugsėjo 10 dieną projekto dalyviai po susitikimo ir darbotvarkės aptarimo „Gulbelės“ konferencijų salėje,  buvo pakviesti į pirmąjį darbinį vizitą,-  iš arti susipažinti su Marijampolės apskrities moterų namais- krizių centru bei Šakių vaikų globos namais. Apie Krizių centro veiklos principus ir modelį plačiau kalbėjo šio centro įkūrėja ir ilgametė vadovė Daiva Dovydė. Svečiai taip pat apsilankė evangelikų- liuteronų bažnyčioje. Seminaruose „Nevyriausybinių organizacijų marketingo strategija ir planas“  bei „NVO internetinių svetainių kūrimas“ diskutuota apie organizacijų sėkmingos veiklos pagrindinius veiklos principus. Pasak Šakių moterų veiklos klubo prezidentės Aurelijos Grinkevičienės, šio projekto tikslas būtent ir yra patiems pasimokyti bei pasidalinti patirtimi, kaip nevyriausybinėms organizacijoms pritraukti lėšų savo veiklai  vykdyti, kokiais metodais to siekti, kad ši veikla taptų patraukli naujiems nariams, paramos teikėjams ir socialiniams partneriams.

Svečius sužavėjo restauruojamas dvaras

Projekto dalyviai taip pat lankėsi Gelgaudiškio bendruomenės centre „Atgaiva“, apžiūrėjo restauruojamą Gelgaudiškio dvarą. Zanavykiškų sūrių svečiai galėjo paragauti lankydamiesi Ritinių bendruomenės centre, kur yra įkurti „Sūrių namai“.

Rugsėjo 11 dieną baigiamojo seminaro metu buvo aptarti dvi dienas trukusio teorinio ir praktinio darbo rezultatai, diskutuota apie ateities planus. Skirtingų šalių nevyriausybinių organizacijų atstovai buvo tos pačios nuomonės, kad sėkmingas darbas pirmiausiai priklauso nuo naujų narių bei savanorių paieškų, aktyvaus lėšų pritraukimo, nuo veiklos rezultatų viešinimo. Šakių moterų veiklos klubo prezidentės A. Grinkevičienės manymu, šis projektas naudingas visomis prasmėmis,- tiek įgyjant naujų marketingo žinių, tiek dalijantis sukaupta patirtimi, tiek planuojant ateities veiklas ir prioritetus. Visiems tarptautinio projekto dalyviams įteikti sertifikatai. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px