Demografinės tendencijos rajone stabiliai blogėja

Lyginant įvairių metų rajono duomenis matosi, kad demografinės tendencijos nors ir truputį svyruoja, tačiau iš esmės nesikeičia: daug porų skiriasi, daug žmonių miršta, ir tik kai kuriose seniūnijose mirties ir gimimų balansas yra teigiamas.
 
Iš viso šiemet rajone mirė 534 žmonės (5 daugiau nei pernai), gimė 312 (10 daugiau nei pernai). Įdomu tai, Šakių civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, Barzdų seniūnijoje užregistruotas tik vienas mirties atvejis, o gimimų buvo 12. Nedidelis mirtingumas buvo ir Slavikuose – 3 atvejai (gimė 5), po 4 mirties atvejus užregistruota Plokščių (gimė 7), Žvirgždaičių (gimė 6) seniūnijose, Lekėčių seniūnijoje šiemet užregistruotos 5 mirtys, o gimė – 18 naujagimių. Lygiai tokie pat skaičiai ir Sintautų seniūnijoje. Šiek tiek daugiau gimė nei mirė Griškabūdyje, Lukšiuose, Gelgaudiškyje. Dukart didesnis gimstamumas nei mirštamumas yra Šakių seniūnijoje (gimė 40, mirė 18 gyventojų). Šakių mieste padėtis yra kur kas liūdnesnė. Čia mirė net 356 žmonės, o gimė tik 57. Truputį mažiau gimė nei mirė Kidulių, Sudargo, Kudirkos Naumiesčio seniūnijose. Deja, 2 naujagimiai rajone šiemet gimė negyvi, o 3 gyvybę pavyko išgelbėti. rajone gimė 162 berniukai ir tiek pat mergaičių.

Praeitų metų duomenys rodo, kad susituokė 181 pora – 4 porom mažiau nei pernai, bažnyčioje sudarytos 45 santuokos. Skirtingais keliais pasuko  87 poros.

Praeitais metais rajone užregistruoti 4 asmenys, kurie keitė pavardę ar tautybę.

Tendencijos dėl migracijos kol kas neguodžiančios – daugėja svetur gimstančių vaikų ir besituokiančių porų. 2013 metais užsienyje gimė 57 rajono gyventojai, ten mirė 10 mūsų krašto žmonių. 3 poros užsienyje nutraukė savo santuoką, o 15 ten susituokė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.