Išaugęs sergančiųjų skaičius ypač pastebimas Lukšiuose

Sergančiųjų Covid-19 skaičius ir toliau auga, pirmadienio duomenimis, rajone sirgo 208 žmonės, saviizoliacijoje buvo 299 asmenys.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, per paskutines keturias dienas susirgo 68 žmonės, didžiausias bumas buvo ketvirtadienį – naujai liga nustatyta net 28 asmenims. Tarp sergančiųjų daugiausiai asmenys iki 65-erių, 21 atvejis nustatytas vaikams iki 18 metų. 100 tūkst. gyventojų pirmadienį teko 828,5 atvejo, Lietuvoje – 951,9 atvejo.
 
Ypač juntamas sergančiųjų skaičiaus didėjimas Lukšiuose. Čia jau anksčiau buvo nustatytas sergamumo židinys Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje, kur dabar serga net 22 žmonės ir sergančių skaičius padaugėjo 10-čia. Taip pat prie židinių priskiriama ir Lukšių seniūnijos administracija.

Sergančiųjų skaičius auga ir kituose dviejuose židiniuose – „Varpo“ mokykloje ir Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre. Atitinkamai sergančiųjų yra šeši ir penki.

Kituose židiniuose, tai yra ligoninėje, savivaldybės administracijoje ir Gelgaudiškio „Šaltinyje“, sergančiųjų nedaugėja, padėtis stabili.

Per savaitę mobiliame patikros punkte buvo atlikti 806 testai, iš kurių net 17,2 proc. teigiami. Padidintas ir punkte atlikamų tyrimų skaičius. Šiuo metu kasdien daromi 47 PGR tyrimai ir 61 antigeno testas.

Praėjusią savaitę rajone iš viso buvo paskiepyti 358 asmenys. Geriausi skiepijimo rodikliai pasiekti tarp 35–44 metų amžiaus žmonių, kur pasiskiepijusių yra 96,1 proc. Nuo 65 iki 69 metų pasiskiepijusių yra 82,5 proc., 55–69 m. metų amžiaus grupėje –78,5 proc. Mažiausiai vakcinuoti yra vaikai, 12–15 m. amžiaus grupėje skiepijimosi rodiklis sudaro 29 proc. Tačiau, kaip pastebi, R. Juškaitis, būtent šios grupės asmenys nemažai serga, o ir apskritai išaugus sergančiųjų skaičiui šoktelėjo bendra imunizacijos statistika. Rajone šiuo metu imunizacija sudaro 70,7 proc. (persirgę arba paskiepyti bent viena vakcinos doze).

Rajone šiuo metu paskiepyta 17 tūkst. 345 gyventojai arba 66,5 proc. gyventojų, Lietuvoje – 63, 2 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.