Kriūkų mokykloje – šventinė istorijos pamoka

Spalio 15 dieną Kriūkų mokykloje vyko šventinė istorijos pamoka „Kriūkų progimnazijai-70“. Mokyklos direktorės L. Liutvinienės uždegtas aukuras ne tik nušvietė mokyklos istorijos prisiminimų taką, bet ir sušildė visų dalyvių širdis.
 
Muziejaus kuratorė Danutė Valuckienė svečius ir mokinius neakivaizdžiai pavedžiojo progimnazijos laikotarpio istorijos takais. Išskirtinio  dėmesio sulaukė buvę mokytojai. Jiems buvo įteikta ne tik po simbolinį padėkos ir pagarbos ženklą - gėlės žiedą, bet ir po saldžią prisiminimo dovanėlę – jubiliejinį šokoladą Ne vienam ašara nuriedėjo klausantis devintokės Vilmos atliekamos V. Bagdono dainos „Sena mokykla“.

Savo prisiminimais apie mokyklą pasidalijo buvę  Kriūkų mokyklos mokiniai: kultūros istorikas Albinas Vaičiūnas, Vilniaus Zanavykų bendrijos Kriūkų valsčiaus seniūnė Nijolė Baltrušaitytė, kunigas Gintaras Urbštas,  buvęs gimnazistas Vincas Jančaitis. Šioje šventėje buvo pagerbtos ir keturios mokytojos, kurios šiais mokslo metais švenčia pedagoginio darbo sukaktis. Rajono savivaldybės mero bei Švietimo ir sporto skyriaus Padėkos raštai įteikti Violetai Šuopienei, 40 metų atidavusiai jaunimo švietimui, Daivai Naujokaitienei ir Ritai Puidokaitytei, mininčioms 25-erių pedagoginio darbo metų sukaktis, Jolitai Puidokienei, pirmųjų 10 mokytojavimo metų proga.

Mokyklos direktorė Lilija Liutvinienė Padėkos raštus įteikė Albinui Vaičiūnui ir Danutei Valuckienei už savo krašto ir mokyklos istorijos bei kultūros puoselėjimą. Mokyklos bendruomenę labai nustebino ir  pamalonino buvusių mokinių Albino ir Jono Vaičiūnų, Nijolės Baltrušaitytės, Sauliaus Baltrušaičio, Mindaugo Basčio, Gintauto Tamulaičio ir Arūno Tarnausko dovana - trūkstami visuotinės Lietuvių enciklopedijos tomai. Dabar mokykla turi pilną enciklopedijos tomų komplektą.

Istorinę pamoką užbaigė bendra daina ir mokyklos lange „užaugintas“ stilizuotas ąžuolas. Kiekvienas dalyvis ant ąžuolo lapo užrašė savo vardą ir pavardę bei  šios dienos ryšį su mokykla (buvęs, esamas mokytojas, mokinys ar svečias).  Pasak mokyklos direktorės pavaduotojos Daivos Naujokaitienės, visi, kuriuos sujungia žodis mokykla, kūrė, kuria ir toliau kurs Kriūkų mokyklos istoriją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.