Pedagogės idėja realizuojama tarptautiniame projekte

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius „Ąžuoliukas“ – pirmoji rajone ikimokyklinio ugdymo įstaiga, prisidėjusi prie tautiškumo ugdymą skatinančio tarptautinio projekto „eTwinning“. Antrus metus jame dalyvaujantiems darželinukams projektas atvėrė duris į pasaulį, o ugdymo procesas tapo įdomesnis.  
 
Lukšių vaikų darželio „Ąžuoliukas“ ikimokyklinio ugdymo pedagogė Inga Sorakienė, susidomėjusi tarptautiniu projektu „eTwinning“, paragino įstaigos bendruomenę aktyviau dalyvauti projektinėje veikloje. Pradžioje, prieš dvejus metus, darželio bendruomenė veikė kaip projekto partnerė. Darželinukai dalyvavo „eTwinning“ projekte „Christmas cards“ (iš įvairių šalių gavo kalėdinius sveikinimus, patys gamino ir siuntė kalėdinius atvirukus kitų šalių vaikams) bei projekte „Math on Scene“, kurio metu vaikai buvo supažindinti su netradiciniu matematikos mokymosi būdu.

Vasarą vykusiame tarptautinio projekto „eTwinning“ seminare dalyvavusi I. Sorakienė pasiūlė idėją apie vaikų tautiškumo ugdymą per etnokultūrą. Pedagogės pasiūlymas sulaukė pritarimo ir buvo užregistruotas naujas projektas „Pasaulio lietuvis“, kurį koordinuoja idėjos autorė kartu su Norvegijos lituanistinės mokyklos mokytoja.

Projektas „Pasaulio lietuvis” skirtas būtent ugdyti vaikų tautinę savimonę per mūsų etnokultūrą. Jo metu vaikai susipažins su mūsų kultūriniu paveldu. Prie projekte dalyvaujančio Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Ąžuoliukas“ prisijungė Utenos lopšelis-darželis „Šaltinėlis“, Jurbarko mokykla „Ąžuoliukas“, Telšių lopšelis-darželis „Mastis“, Norvegijos lituanistinė mokykla „Žemyna“.

Siekiama kuo daugiau įtraukti naujų pedagogų į „eTwinning“ projektus, o jau dirbantiems su jais suteikti galimybę susipažinti su naujais būsimų projektų partneriais.

„Organizuojant šiuos projektus ugdomoji veikla tampa daug įdomesnė ir įvairesnė: elementarios veiklos vaikams pateikiamos kitaip nei įprasta. Darželinukai į tokius užsiėmimus įsiraukia labai lengvai. Pedagogui tai ne tik ugdomosios veiklos paįvairinimas, bet ir puiki galimybė tobulėti“, – kalbėjo projektų nauda įsitikinusi I. Sorakienė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.