Paaiškėjo pradinukų meninio skaitymo konkurso nugalėtojai

Jau paaiškėjo pirmadienį vykusio pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkurso rezultatai, tad kurie pradinukai pasirodė geriausiai?

Pirmokų grupėje pirmąją vietą užėmė Kidulių pagrindinės mokyklos mokinys Gytis Kundrotas (mokytoja Violeta Antanaitienė) su Almos Karosaitės kūriniu „Kur pelytė?“. Antroji vieta atiteko Urtei Bereckytei (mokytoja Laima Plėšikaitienė) iš Lekėčių mokyklos, mergaitė skaitė Anzelmo Matučio kūrinį „Knygelė neturi širdies“. Trečiąją vietą pirmokų grupėje pelnė Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos mokinė Emilija Rokaitė (mokytoja Virginija Kasparaitienė), ji skaitė ištrauką iš Odetos Šilinskienės knygos „Abėcėlės šventė“.
 
Antrokų grupėje pirmąją vietą laimėjo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos mokinė Beatričė Jonaitytė (mokytoja Vida Paulikaitė) su Vytauto V. Landsbergio kūriniu „Trys žuvėdros“. Antrąją – Aretas Bilinskas (mokytoja Onutė Unikauskaitė) iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos. Berniukas skaitė Martyno Vainilaičio kūrinį „Keistas eilėraštukas“. Trečiąją vietą antrokų grupėje laimėjo Griškabūdžio gimnazijos moksleivis Deividas Slavickas (mokytoja Oresta Naumavičienė), kuris perskaitė ištrauką iš Donaldo Biseto knygos „Pamirštas gimtadienis“.

Trečiokų grupėje pirmąją vietą pelnė Kajus Kazlauskas (mokytoja Vilda Stoliarenokienė) iš Vinco Kudirkos gimnazijos su Juozo Erlicko kūriniu „Kai skauda dantys“. Antrąją vietą užėmė tos pačios gimnazijos mokinys Benas Vaitiekaitis (mokytoja Laimutė Gončiaruk). Berniukas skaitė Juozo Marcinkevičiaus „Kurmiuką“. Trečiąją vietą šioje grupėje iškovojo Edvardas Kasparavičius (mokytoja Violeta Mikelaitytė) iš Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro, jo skaitomas kūrinys – Vytauto Bubnio „Knyga“.

Ugnė Štrimaitytė (mokytoja Violeta Pompel) iš Žvirgždaičių progimnazijos pasirodė geriausiai ketvirtokų grupėje, perskaičiusi Rūtos Lukšienės „Besmegeni, neliūdėk“. Antroji vieta atiteko Emilijai Sederevičiūtei (mokytoja Virginija Mačiulskienė) iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos. Mergaitė skaitė ištrauką iš lietuvių liaudies pasakos „Aukso obelėlė“. Ketvirtokų grupėje trečiąją vietą iškovojo Arnoldas Jančius (mokytoja Justina Kasparaitienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos su Albino Žukausko kūriniu „Drąsus sprendimas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.