Apdovanojo konkurso „Kaimynų kaimynas“ nugalėtojus

kaimynu kaimynas bendra
Antrus metus iš eilės į Girėnus buvo sukviesti policijos organizuoto konkurso „Kaimynų kaimynas“ nominantai bei nugalėtojai, kurie pagerbti ir apdovanoti policijos bei kitų rėmėjų įsteigtais prizais. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Trečiadienį Girėnuose prie bendruomenės centro pastato mažame renginukyje buvo apdovanoti policijos organizuoto konkurso „Kaimynų kaimynas“ nugalėtojai. Į antrus metus iš eilės Šakių bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės organizuotą konkursą buvo atsiųsta 15 pasakojimų apie geradarius kaimynus kone iš viso rajono.

Beveik visą mėnesį gyventojai turėjo galimybę siųsti pareigūnei savo geriausių kaimynų aprašymus, o gegužės 29 d. buvo paskelbti trijų prizinių vietų laimėtojai. Ketvirtadienį buvo sukviesti visi 15 konkurso nominantų ir beveik visi atvyko į jų pagerbimo šventę. Kaip jau anksčiau skelbėme, nugalėtojus išrinko komisija, kurią sudarė trys policijos padalinių vadovai, bendruomenių centrų asociacijos, rajono žiniasklaidos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai. Paaiškėjo, kad daugiausiai balų pelnė ir nugalėtojais tapo Linos ir Romo Kulikauskų šeima iš Sutkų kaimo (Kriūkų sen.). Anot bendruomenės pareigūnės A. Mockevičiūtės, nuo jų vos keliais balais atsiliko Žilvinas Lebedžinskas iš Lekėčių bei Tomas ir Jurgita Kilikevičiai iš Žvirgždaičių. Pareigūnė išdavė paslaptį, jog komisijos atstovai iš policijos komisariato daugiausiai balų skyrė Ž. Lebedžinskui.

„Bendras atsiųstų aprašymų skaičius rodo, kiek daug gerų šeimų, žmonių gyvena kiekvienoje seniūnijoje“, – pasidžiaugė bendruomenės pareigūnė.

A. Mockevičiūtė sako, jog geras kaimynas – neįkainojama vertybė, o pagalbos svarbą ir pačiai teko patirti kad ir paprasčiausiose gyvenimiškose situacijose. Pavyzdžiui, kai ant namo užgriuvo medis, kurį netrukus suskubo pašalinti kaimynai. Pareigūnė pasidžiaugė atsiųstais išsamiais ir gražiais nominantų aprašymais, o kad istorijos būtų matomos visiems, jos po vieną buvo skelbtos Šakių bendruomenės pareigūnės oficialioje „Facebook“ paskyroje. Deja, anot A. Mockevičiūtės, sulaukta ir piktų komentarų bei laiškų – esą ne visi nominuoti žmonės yra verti tokios garbės. Bet tai, anot pareigūnės, galima vertinti kaip „juodą pavydą“.

Iš šventės tuščiomis neišėjo ne tik nugalėtojai, bet ir visi istorijų herojai, kurie tik ryžosi atvykti į Girėnus. Jiems buvo įteiktos policijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos įsteigtos simbolinės dovanėlės bei malonios smulkmenos. Šakių bendruomenių centrų asociacija trijų prizinių vietų laimėtojams įsteigė saldų prizą – keptas eglutes, kurios atkeliavo iš Kudirkos Naumiestyje gyvenančios  Loretos Adomaitienės. Taip pat trims prizinėms vietoms Lietuvos bendruomenių centrų asociacija įsteigė simbolinius atminimo medalius su asociacijos logotipais. Nugalėtojams teko ir po du žydinčių vasarinių gėlių vazonus, kuriuos iš savo gėlininkystės ūkio padovanojo Kristina Kriščiūnaitė. Pirmosios vietos prizininkams L. ir R. Kulikauskams atiteko ir simbolinė „Kaimynų kaimyno“ statulėlė. Prizą už labiausiai įsimintiną, jautrią istoriją, tikrą ne tik kaimyniškumo, gerumo, bet ir nuoširdumo pavyzdį, įsteigė ir „Draugas“, kuris elektroninę laikraščio prenumeratą padovanojo geriems kaimynams T. ir J. Kilikevičiams iš Žvirgždaičių. Apie šią bei Onutės ir Juozo Štrimaičių šeimą išsamų pasakojimą atsiuntė Rimanta Pranskaitienė, kuri kaimynams dėkoja už pagalbą ir palaikymą po vyro netekties.

Už konkurso organizavimą A. Mockevičiūtei dėkojo Šakių bendruomenių centrų asociacijos viešųjų ryšių atstovė Irena Šakėnienė, nominantus bei gražių istorijų apie juos autorius pasveikino ir Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius. Po apdovanojimų visi dalyviai buvo pakviesti Girėnų bendruomenės centro vaišių, tarp kurių ir pečiuje keptas kugelis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.