Didžiausias pasaulyje greito maisto restoranų tinklas „Subway“ jau ir Šakiuose

subway2
Nuotr. Greito maisto restoranų tinklas „Subway“ šią savaitę  duris atvėrė ir Šakiuose, atnaujintoje „Olerex“ degalinėje (buvusi „Ventus“).


Gintarė MARTINAITIENĖ

Lietuvoje yra septyni amerikietiško, visame pasaulyje gerai žinomo ženklo „Subway“ greito maisto restoranai, o septintasis šią savaitę atidarytas ne bet kur, o Šakiuose, atnaujintoje „Olerex“ degalinėje (buvusi „Ventus“). Tad nuo šiol unikalią galimybę paragauti paties susikomplektuotą sumuštinį turės ir šakiečiai.

Po „Subway“ ženklu  pasaulyje dirba daugiau nei 44 tūkst. restoranų – tai yra didžiausias greito maisto restoranų tinklas  pasaulyje. Lietuvoje šių restoranų nedaug, tačiau  Šakių miestas – maloni išimtis. Neseniai greitojo maisto restoranas atidarytas Vilnuje, prekybos centre VCUP, o šią savaitę – ir Girėnuose esančioje degalinėje.

„Subway“ tinklo plėtros vadovas Lietuvoje Rokas Liutkauskas patikina, kad šakiečiai turi progą švęsti, nes tai išties kokybiška ir išskirtinė produkcija.

Naująjį restoraną valdančios UAB „Amerikietiškas sumuštinis“ vadovas Domininkas Rubežius, pats šiuo metu diriguojantis ką tik duris atvėrusiam greito maisto restoranui, akcentuoja, kad pirmiausiai čia pateikiamas maistas ne tik greitas, bet svarbiausia – šviežias.

„Daržoves gauname kiekvieną rytą,  duona ir sausainiai restorane kepami kasdien, gamybiniam procesui keliame labai aukštus higienos reikalavimus , taip pat teikiamas didelis dėmesys klientų aptarnavimo kokybei“, – sako D. Rubežius.

Kalbėdamas apie „Subway“ tinklo išskirtinumą jis pabrėžia, kad žmogus turi šimtaprocentinę laisvę rinktis, kokį sumuštinį jis valgys šiandien.

„Nepakenčiate svogūnų? Nedėsime. Nevalgote mėsos? Turime vegetariškus paplotėlius. Norite papildomai sūrio? Jokių problemų. Jei nemėgstate duonos – galite rinktis tik salotas“, – vaizdžiai pasakoja bei paragauti pačiai susikomplektuotą sumuštinį siūlo D. Rubežius, vardindamas ir ypač didelę produkcijos įvairovę.

Šiuo metu siūloma rinktis iš septynių duonos rūšių, penkiolikos sumuštinių bazių, yra aštuoni daržovių pasirinkimai, trys sūrių rūšys, vienuolika  padažų bei trys rūšys sriubų. Pavyzdžiui, vieną jų – tailandietiška. Siūlomas pusryčių meniu, galima užsisakyti ir visą padėklą sumuštinių – patogu verslo susitikimuose, draugų kompanijoje, išvykoje. Be to, kiekvieną ketvirtį siūloma naujiena. Šiuo metu tai „BBQ Šonkauliukai“ sumuštinis ir citrininis sausainis.

„Valgau, komplektuoju, ragauju ir vis dar sugebu nustebti“, – sako tinklo plėtros Lietuvoje vadovas R. Liutkauskas.

Jis tikina, kad pridėti keliolika centų už papildomus priedus sumuštinyje verta, nes apkritai, kai žmonės pradeda ragauti, nustoja lyginti „Subway“ produkciją su kitais jau iš anksto pagamintais sumuštiniais. Pašnekovų įsitikinimu, tai tiesiog nepalyginama.

Šiuo metu Šakių „Subway“ jau sukūrė penkias naujas darbo vietas, tačiau ties šia riba sustoti neketina.

„Norėtume paskatinti nebijoti ir išbandyti galimybę padirbėti pasauliniame greito maisto restorane“, – pasiūlymą dirbti teikė D. Rubežius.

Pirmasis „Subway“ restoranas Lietuvoje atidarytas 2014 m. Kompanijos pradžia yra 1965 m., kai Fred DeLuca, norėdamas kaip nors užsidirbti pinigų medicinos studijoms, šeimos draugo paskatintas nusprendė atidaryti greito maisto užkandinę, prekiaujančią sumuštiniais. Jo draugas Peter Buck sutiko paskolinti jam 1 tūkst. JAV dolerių ir tapo jo verslo partneriu. Pirmasis „Subway“ restoranas buvo atidarytas Bridžporte, Konektikute. Verslo partneriai užsibrėžė tikslą per 10 metų atidaryti 32 naujus prekybos taškus. Iki 1974 m. sugebėjo atidaryti tik 16 užkandinių, todėl norėdami paspartinti verslo plėtrą pradėjo ieškoti naujų partnerių ir pristatė „Subway“ prekės ženklą. Tinklas pradėtas plėsti franšizės būdu, nauji taškai sėkmingai atidarinėjami iki šiol.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.