Mokėsi piešti grafičius

graffiti
Nuotr. Pats įdomiausias kūrybos procesas – trafaretų purškimas dažais ant kartono.


Balandžio pabaigoje Griškabūdžio kultūros centre 18 jaunų žmonių dalyvavo projekte „Banksy interpretacijos“, kurį įgyvendinti pasiūlė VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija.
 
Daug žmonių vis dar negali suprasti, kuo skiriasi ir kaip susijusi hiphopo kultūra, muzika, šokiai, gatvės menas ir grafičiai. Projektu „Banksy interpretacijos“ VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija siekė padėti suprasti, kuo skiriasi gatvės menas ir kada vandalizmas virsta konceptualiu gatvės meno kūriniu. Banksy – Britanijos grafičių, instaliacijų, kino menininkas, pradėjęs garsėti XX a. paskutiniajame dešimtmetyje. Jo darbai reikšmingi tuo, kad dažnai neša galingą socialinę žinutę – atkreipia dėmesį į visuomenės ir pasaulio problemas.

Balandžio 26d. Griškabūdžio kultūros centre jaunimas iš Griškabūdžio, Barzdų, Baltrušių, Žvirgždaičių pavasario atostogų dieną nutarė praleisti turiningai.

Jaunimas žaidė žaidimus, mokėsi apie hiphopo kultūrą ir gatvės meną, vėliau analizavo, kas jiems svarbu ir kokią problemą norėtų atvaizduoti pasirinkdami šią meno formą. Dalis jaunimo pasirinko pavaizduoti pernelyg didelį technologijų naudojimą ir nemokėjimą betarpiškai bendrauti, kitiems rūpėjo Žemės – mūsų planetos išlikimas, kaip mes, žmonės, ją pavertėme šiukšliadėže, kiti piktinosi sprendimu nukirpti dvi savaites nuo vasaros atostogų.
Ir galiausiai pats įdomiausias kūrybos procesas – trafaretų purškimas dažais ant kartono.

Aštuonios valandos bendravimo, intensyvaus darbo, naujos grafičio technikos išbandymas ir rezultatas pranoko lūkesčius. Jaunimo darbus galima pamatyti Griškabūdžio kultūros centro galerijoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.