Didžiausi gyvenimo iššūkiai – auginti dukrą ir dirbti sau

ulinskas juskauskaites nuotr
UAB „Idėjos ore“ įkūrėjo šakiečio Roberto Ulinsko prioritetų viršūnėje ne darbas, o šeima ir sveikata. L. Juškauskaitės nuotr.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Rajone augusių ir mokslus baigusių jaunų žmonių pasiekimai – pavyzdys tiems, kurie mano, kad kilusiam iš mažo miestelio ar nutolusio nuo didmiesčių regiono neįmanoma raškyti nuo dangaus žvaigždžių. Kad taip nėra, įrodė ne vienas kraštietis savo sėkmės istorijomis pasidalinęs mūsų laikraščio puslapiuose. Ne išimtis ir šakietis Robertas Ulinskas, UAB „Idėjos ore“ įkūrėjas.

Kur stojote baigęs Šakių „Žiburio“ gimnaziją? Kokią profesiją rinkotės?

Baigęs Šakių „Žiburio“ gimnaziją, įstojau į bandomąją Klaipėdos universiteto programą – Kultūros pramogų vadyba. Dar studijų laikais pabandžiau organizuoti renginius ir man tai visai patiko. Tad baigiau ir dirbu iki šiol rinkodaros srityje.  

Ar tai buvo jūsų vaikystės svajonė?

Tikrai ne. Aš visą laiką norėjau būti archeologu, nes man labai patiko istorija. Aš daug domėjausi baltų istorija, vikingų laikais, pagonybe. Mokslo metais man tai buvo labai aktualu, aš tuo gyvenau. Deja, į archeologiją neįstojau, bet netikėtai įstojau ir baigiau kitą specialybę.

Kur įsidarbinote? Ką veikiate šiandien?

Kai baigiau universitetą, iš karto pradėjau dirbti vienoje tuo metu stipriausių kompanijų, kuri organizuodavo renginius didelėms įmonėms. O po kurio laiko atsidūriau reklamos srityje, ji mane patraukė savo laisvumu ir dinamiškumu. Čia pradirbau 10 metų. Ir prieš trejus metus susikūriau savo įmonę, kurią pavadinau „Idėjos ore“. Šiandien pristatau visiems tris savo prekinius ženklus. Dirbam su keletu didelių ir Lietuvoje žinomų partnerių: Novaturu, Tezturu ir Get Jet Airlines, pastarajam leidžiam skrydžio leidinį SEEN. Taip pat vystom ir auginam prekinį ženklą COOPER/FIELD produktams, pagamintiems iš pluoštinių kanapių. Trečias mano ženklas – tai mano dukra, kurią reikia auginti ir puoselėti galbūt net daugiau nei du pirmuosius. Įgyvendinu nemažai įvairių projektų nuo „Samsung“, „Keliauk Lietuvoje“ kompanijų iki „Lauksvos“, kuriai padėjau sukurti naują prekinį ženklą, daug darbų darom ir pavieniams klientams. Su kiekvienu iš jų darbas vis kitoks, nes kiekvieną kartą susiduri su skirtingais iššūkiais. Gal mane tai ir žavi, kad visada darai vis kažką naujo. Nors vadybos principai visose srityse panašūs, tačiau kūrybinė dalis labai skiriasi. Dažnai pagalvoju, kad aš kuriu meną, kurio principas yra parduoti ir uždirbti pinigus.

ulinskas juskauskaites nuotr2
Kokie charakterio bruožai būtini renkantis šitą profesiją?


Mano darbe svarbūs trys pagrindiniai bruožai – komunikabilumas, lankstumas ir žingeidumas. Labai panašūs reikalingi ir renkantis žurnalisto specialybę, kur labai svarbus mokėjimas bendrauti, domėjimasis viskuo, įsigilinimas į skirtingus žmonių bei įmonių poreikius. Kiekvieną klientą reikia pažinti kaip naują draugą, įsigilinti, žinoti, kaip ir kuo jis gyvena, kokios jo vertybės. Kartais reikia perlipti ir per save, bandyti suprasti ir sukurti tai, apie ką niekad nesusimąstei.

Koks buvo didžiausias iššūkis jūsų gyvenime?

Tikriausiai tai buvo dukros gimimas, nes darbas nėra gyvenimo pagrindas. Taip, tai yra sritis, kurioje tu save realizuoji, kur uždirbi pinigus. Šiuo metu mano prioritetai visai kituose dalykuose. Šeima, sveikata. Iššūkis yra užauginti gerą žmogų, panašus iššūkis yra įmonės augimas. Savo įmonę galima prilyginti vaikui, kurį turi prižiūrėti, maitinti, kad išgyventų, sudėlioti pamatą, kuris būtų tvirtas ir nepajudinamas. Trumpai tariant, šiuo metu svarbiausi iššūkiai yra auginti tai, ką sukūriau.

Jaunam, mokyklą baigusiam žmogui visada patariu: nebijokit išbandyti daug skirtingų dalykų, išbandykit save įvairiose srityse, nebijokit numesti, nebijokit kartoti, nes klaidos yra pačios geriausios pamokos. Aš pats visai neseniai supratau, kad tai yra glaudžiai susiję su kūrybiškumu. Tai ne tai, kad tu gimsti gabesnis nei kiti, bet tai, kiek turi sukaupęs savyje patirčių ir tu jas gali panaudoti kažką kurdamas ar tiesiog gyvenime.

Kaip tas patirtis atrasti ir sukaupti?

Jaunam žmogui labai svarbu keliauti ir kuo daugiau. Jis privalo pamatyti pasaulį, gal net pagyventi svetur. Taip yra gaunamos pačios geriausios patirtys. Žmogus tampa laisvesnis, lankstesnis, tolerantiškesnis ir, ne vienas tyrimas rodo, laimingesnis. Jeigu žmogui rūpės ne tik greiti pinigai, bet ir namai, tėvai, tėvynė, jis tikrai grįš į Lietuvą ir kurs savo aplinką čia. Manau, kad mūsų politikai ir žiniasklaida per daug sureikšmina emigracijos mastus. Jie yra baisūs, jie yra dideli, tačiau nereikia to bijoti. Žmogus, pagyvenęs svetur, supranta, kokia nuostabi yra Lietuva ir kokią gyvenimo kokybę galima čia susikurti. Mano aplinkoje yra daug pavyzdžių, kad gyvenant Lietuvoje galima dirbti JAV ar Vakarų rinkoms.

Kokių turite pomėgių?

Vienas iš didesnių yra kelionės. Jomis mane užkrėtė žmona. Kai susipažinome, ji dirbo aviakompanijoje ir labai daug skraidydavo. Iki tol nė negalvojau, kad taip pamėgsiu keliones. Ir ne tiek dėl lankytinų objektų, bažnyčių ar architektūros, kiek dėl susipažinimo su vietiniais žmonėmis. Man labai įdomu sužinoti, kaip ir kuo jie gyvena, kas jiems yra svarbu, kokie pas juos vyrauja gyvenimo principai. Taip pat ir man labai svarbu pasigirti ir parodyti, kas ir kur yra Lietuva, ir dažnai visiems tai būna naujiena. Mano žmona, mėgstanti pamiegoti ilgiau nei aš, atsibudusi juokiasi, kad kol ji miegojo, aš spėjau susipažinti su puse kaimo. Nors gamta man taip pat labai įdomi, tačiau vis tik įdomiausias yra žmogus.

Ar nekilo noras apsistoti kur nors ilgesniam laikui?

Ne, nekilo. Mes ir dabar turime realią galimybę gyventi JAV, bet mes savo gyvenimą susikūrę Vilniuje, kuris yra labai vakarietiškas ir modernus miestas, pabuvojęs svetur kiekvieną kartą jį vis labiau pamilstu ir įvertinu iš naujo. Nesakau, kad taip bus visada, nes nežinia, kaip gali susiklostyti gyvenimas, bet kol kas net nesvarstome apie gyvenimą svetur. Nemačiau nė vienos šalies pasaulyje, kad galėčiau pasakyti, jog čia noriu gyventi ir pasenti.

Ką veikiate laisvalaikiu?

Nuo jaunystės mėgstu klausytis alternatyvios, ekstremalios muzikos, lankausi sunkiosios muzikos koncertuose, kiek galiu, tiek prisidedu prie jų organizavimo. Dažnai manęs klausia, kodėl man patinka tokia iš pažiūros destruktyvi muzika, visada juokais ir tuo pat metu rimtai atsakau, kad man tai yra kaip joga, aš joje randu ramybę ir taip išsivalau savo užsistovėjusias mintis. Taip pat turiu naują pomėgį – vandenlenčių sportą.

Ką planuojate ateičiai?

Aš mėgstu svajoti, bet nemėgstu savęs užversti dideliais tikslais. Šiuo metu noriu, kad mano verslas ir šeima augtų, kad ir toliau turėčiau galimybę pamatyti daugiau pasaulio. Taip pat noriu, kad Lietuvoje legalizuotų medicinines kanapes. Tikiu, kad toks proveržis gerokai pakeistų mūsų mažos, protingos šalies gyvenimą. Su tuo aš ir sieju savo ateitį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.