Akcija pasižymėjo aukotojų dosnumu

maisto bankas
Nuotr. Šakių vaikų dienos centro auklėtoja Vida Mikšienė (dešinėje) džiaugiasi paaukotais maisto produktais, kurie bus panaudoti centrą lankančių vaikų maitinimui.


Savaitgalį vykusi „Maisto banko“ akcija pasižymėjo aukotojų dosnumu. Šakiai – ne išimtis, kur žmonės aukoja vis dosniau.
 
Šakiuose „Maisto banko“ akcija, kurioje tradiciškai dalyvavo keturios organizacijos – „Namai visiems“, Šakių socialinių paslaugų centras, Vaikų globos namai ir Šakių vaikų dienos centras, vyko prekybos centruose „Iki“, „Aibė“ bei „Maxima“. Akcijoje talkino 66 savanoriai.

Daugiausiai produktų susirinko Šakių socialinių paslaugų centras – preliminariai 1 tūkst. 167 produktus už daugiau nei 1 tūkst. 400 eurų. „Namai visiems“, geriau žinomi kaip labdaros valgykla, preliminariai susirinko 819 produktų už daugiau nei 900 eurų. Šakių vaikų dienos centrui žmonės paaukojo 634 produktus, kurie įvertinti 779 eurais. Mažiausiai paramos susirinko Vaikų globos namai – 300 produktų už šiek tiek daugiau nei 300 eurų.

Iš viso paaukota 1 tūkst. 105 kartus 2 tūkst. 920 įvairių produktų už 3 tūkst. 485 eurus. Lyginant su ankstesnėmis „Maisto banko“ akcijomis ši dosniausia, nors dosnumo rekordus mušė ir rudeninė akcija. Tuomet rajone paaukota 2 tūkst. 30 vnt., prieš tai buvo surinkta 2 tūkst. 327 vnt.

Pirmadienį „Maisto bankas“ skelbė, kad 74 miestuose skurstantiems paaukota 415 tūkst. vnt. maisto produktų už maždaug 479 tūkst. eurų.  Aukota 140 tūkst. 423 kartus. Organizatoriai džiaugiasi, kad tai viena dosniausių akcijų apskritai.

Akcijos organizatorių duomenimis, šįkart šalies geradariai dosniau aukojo pagrindinių kasdienio vartojimo maisto prekių – makaronų, įvairių kruopų, aliejaus, miltų. Brangesnių produktų (konservų, kavos, sausų pusryčių ir pan.) gauta šiek tiek mažiau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.